Annons

Dåligt betyg för Provinsfastigheter

Sandviken Åtta av tio tycker att underhållet i fastigheterna inte fungerar och att fastighetsskötseln är dålig. Det visar enkäten på Smultronbacken.
, , , , , ,

Som Hem & Hyra tidigare berättat genomför Hyresgästföreningen nu en så kallad RIBB, rättsliv inventering av befintlig bebyggelse på Smultronbacken i Sandviken. 

Nu har svaren på den enkät som delades ut till hyresgästerna i de 280 lägenheterna kommit och ägarna Provinsfastigheter får dåliga omdömen.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

87 procent  anser att underhållet i fastigheterna sköts mindre bra eller dåligt.

83 procent har angett att de anser att fastighetsskötseln av trappor, tvättstugor och utemiljö, fungerar mindre bra eller dåligt.

Annons

65 procent tycker att servicen efter felanmälan fungerar mindre bra eller dåligt.

Läs ocksåAnnika Backlund svarar på kritiken mot AB-hem: "Jag vill vara en bra värd"Annika Backlund, halvkroppsproträtt, i blont hår och blåmönstrad kofta, mot en grå bakgrund med sol som faller in snett ovanför henne. AB-hem får kritik av hyresgäster på flera orter för brister i lägenheterna och i underhållet.

Ärendehandläggare Jessica Sivsdotter på Hyresgästföreningen i Gävle kommer tillsammans med jurister och förhandlare att titta på enskilda lägenheter på Smultronbacken under nästa vecka:

– Det här är ett i grunden fint område som förfaller allt mer. Det är till exempel synd att Provinsfastigheter använder sina tomma lägenheter som reservdelslager. De plockar spisar och vitvaror till andra lägenheter och går på det viset miste om nya hyresgäster.

Fastigheterna på Smultronbacken ägs av Provinsfastigheter och den tekniska förvaltningen sköts av Riksbyggen. 

Annons
Läs ocksåHär tar hyresgästerna strid mot kalla hem och dålig skötsel: ”Någon kommer ramla och skada sig snart”Rolf Ohlson, Maria Verlin och Susanne Sundström står på en snöig innergård i vinterklader. I bakgrunden syns gråmålade trähus med vita detaljer. Rolf håller en bunt dokument i handen och det snöar. Hyresgäster hos AB-hem kritiserar brister i lägenheterna och i skötseln.

– Företrädare för Riksbyggen har medgett att det behöver göras mycket i lägenheterna på Smultronbacken. 80 procent av lägenheterna borde till exempel få nya kök men istället har ägarna valt att göra snabba lösningar och ersätta trasig köksutrustning med begagnad och det är väldigt tråkigt, säger Jessica Sivsdotter.

Läs också Värd får backa om höga hyreshöjningar – domstol beslutar om lägre Johannas kök faller sönder - över 70 lägenheter synas i stor insats mot hyresvärd Sex års kamp är över – nu kan Annika och Jim fira jul i nya lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.