Annons

Stort slit med snön

Gävleborg Det snöar. Det är ingen nyhet i Gävleborg men trassel blir det som alltid. Enligt prognoserna kommer det att fortsätta komma nederbörd ett par dagar. Värst blir det vid kusten.
Gävleborgs län ligger redan under ett djupt snötäcke. Och det ska fortsätta snöa de närmaste dagarna, främst vid kusten. Detta är dock en arkivbild.

Kommunala Sandvikenhus liksom andra hyresvärdar arbetar för fullt med att skotta och forsla undan snö. Det har kommit stora mängder snö i Gävleborgs län och eftersom marken är varm blir snön blöt och tung att hantera.

– De senaste dagarna har vintern kommit igång på allvar i Sandviken och det är något som påverkar oss och våra kunder väldigt mycket. Vi får just nu många samtal från oroliga kunder. De flesta samtalen handlar om vad som är kundens ansvar och det ska vi bli tydligare med att kommunicera, säger fastighetschef Jens Strandin. 

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

I ett pressmeddelande skriver Sandvikenhus att man prioriterar framkomligheten för utryckningsfordon i bostadsområdena. Däremot snöröjs inte parkeringar, förutom gästparkeringar. Hyresgästerna ansvarar själva för snöskottningen på sina parkeringar och vid sina garagedörrar.

Snöröjningen är en av de saker som påverkar bostadsföretagens ekonomi och som snörika år till och med kan ge höjda hyror. Vintern 2010 var till exempel inte nådig för Faxeholmen i Söderhamn. Läs mer här.

Annons

Hem & Hyra har tidigare skrivit om hyresvärdars respektive hyresgästers skyldigheter i vintertid.

Läs ocksåOfrivilligt isolerad av dålig snöröjning: "Jag hamnade i en husarrest"Nora Eklöv och Siv Johansson, som båda två påverkats av dålig snöröjning.

Läs om halkolyckor här

Läs bland annat om vad som gäller parkeringsplatser och balkonger här

Annons
Läs också Lennart skadade sig i halkan på grund av värdens slarv Hyresgäster insnöade i norra Sverige Du ska inte betala när olyckan beror på värdens slarv Extremhal vinter för hyresgäster i Luleå

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.