HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Strandade förhandlingar med Kirunabostäder

Kiruna Hyresgästföreningen och Kirunabostäder kan inte enas om årets hyror. Nu tar Hyresmarknadskommittén över. Igen.

Förhandlingssituationen mellan Kirunabostäder och Hyresgästföreningen är ansträngd. Parterna har trots flera förhandlingsträffar inte lyckats komma överens om årets hyreshöjning.

Kirunabostäder har krävt en höjning av hyran för 2016 med 2,91 procent, vilket Hyresgästföreningen inte kan acceptera.

Läs ocksåRekordmånga förhandlingar har kört fast – nu tvingas 11 000 nya hushåll väntaAldrig tidigare har så många kommunala hyresförhandlingar kört fast som i år. Då återstår ännu månader på årets förhandlingsomgång.

”Vår vision för förhandlingen har varit att träffa en överenskommelse med Kirunabostäder där ni som medlemmar står i fokus. Förhandling och samtal har pågått där vi kämpat hårt för vår ståndpunkt. Trots detta har ej en överenskommelse kunnat träffats med Kirunabostäder och i dagsläget har förhandlingen lämnat lokal nivå”, skriver Hyresgästföreningen i ett utskick till medlemmarna.

Förhandlingsärendet är nu skickat till HMK, Hyresmarknadskommittén, för medling i första hand. I andra hand kommer Hyresmarknadskommittén att fatta ett beslut gällande den årliga förhandlingen.

Det är inte första gången KBAB och Hyresgästföreningen har svårt att komma överens. Även i fjol fick HMK kliva in och medla. Då var Kirunabostäders krav en hyreshöjning på 3,6 procent. Ett krav som mer än halverades i HMK till 1,27 procent.

Läs ocksåHyresförhandlingarna har strandat i Vänersborg
Läs också Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster Helsingborgshem strandar förhandlingen: "Hyresgästföreningen är för snåla" Strandade hyresförhandlingar i Alingsås - Förhandlingschefen: "Festen är över"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.