Annons

Strandade förhandlingar med Kirunabostäder

Kiruna Hyresgästföreningen och Kirunabostäder kan inte enas om årets hyror. Nu tar Hyresmarknadskommittén över. Igen.

Förhandlingssituationen mellan Kirunabostäder och Hyresgästföreningen är ansträngd. Parterna har trots flera förhandlingsträffar inte lyckats komma överens om årets hyreshöjning.

Kirunabostäder har krävt en höjning av hyran för 2016 med 2,91 procent, vilket Hyresgästföreningen inte kan acceptera.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

”Vår vision för förhandlingen har varit att träffa en överenskommelse med Kirunabostäder där ni som medlemmar står i fokus. Förhandling och samtal har pågått där vi kämpat hårt för vår ståndpunkt. Trots detta har ej en överenskommelse kunnat träffats med Kirunabostäder och i dagsläget har förhandlingen lämnat lokal nivå”, skriver Hyresgästföreningen i ett utskick till medlemmarna.

Annons

Förhandlingsärendet är nu skickat till HMK, Hyresmarknadskommittén, för medling i första hand. I andra hand kommer Hyresmarknadskommittén att fatta ett beslut gällande den årliga förhandlingen.

Det är inte första gången KBAB och Hyresgästföreningen har svårt att komma överens. Även i fjol fick HMK kliva in och medla. Då var Kirunabostäders krav en hyreshöjning på 3,6 procent. Ett krav som mer än halverades i HMK till 1,27 procent.

Annons
Läs ocksåFick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat"Bostadsområde i Emmaboda och EBA skylt.
Läs också Gotlandshem krävde 17,53 procent i hyreshöjning – fick 5,6 procent Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Sveriges största hyresuppgörelse strandar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.