Annons

Svårt få felställd bil flyttad

Dalarna ​De stora snömängderna har inte bara gett kommunerna ökade utgifter, de kan också ge upphov till mängder av extraarbete om många översnöade felparkerade bilar behöver flyttas. Det hela är en ganska krånglig process, säger polisen i Dalarna.

​Om en bil står på fel ställe eller helt enkelt har lämnats åt sitt öde på en parkeringsplats är det kommunen, polisen och Trafikverket som tillsammans ska besluta om att bilen ska flyttas.

– Det första steget är naturligtvis att kontakta fordonsägaren och be honom eller henne att flytta bilen men händer ingenting får ägaren ett myndighetsbeslut på att flytten måste ske, säger Stefan Dangardt, informationsansvarig vid polisen i Dalarna.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Sådana här ärenden brukar ta tid men hindrar ett fordon trafiken kan polisen själva besluta om att fordonet ska flyttas.

Annons

Om en fordonsägare ställt sin bil på någon annans parkeringsplats råder Stefan Dangardt parkeringsplatsägaren att ta kontakt med hyresvärden eller kommunen som kan hjälpa till att dra igång ärendet.

– Men, som sagt, det är en ganska krånglig process, säger Stefan Dangardt.

Annons
Läs ocksåKvinna hyrde ut sin lägenhet för sexköp – för sex gånger originalhyran

 

Läs också Gängkriminell skrev sig hemma hos polis – mitt under skarpt säkerhetsläge: "Svart i ögonen" Ginzas grundare bygger hyresrätter och får Fåglum att blomstra: "En får ju ha lite roligt!" Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Ann-Christins saker försvann – värden lyckas inte ta reda på vad som hänt: ”Vi har ingen aning”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.