HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Tierpsbyggens hyror klara

Tierp Den årliga hyresförhandlingen mellan Tierpsbyggen och Hyresgästföreningen är avslutad. Hyrorna höjs i snitt med 1,57 procent från årsskiftet.
Foto: Monika Steczkó

Det innebär att en lägenhet på 70 kvadratmeter med en hyra på 6 191 kronor höjs med 97 kronor i månaden.
Hyreshöjningen landar på 0,9 procent för Badhusgatan i Tierp och 1,62 procent för övriga lägenheter, vilket ger ett snitt på 1,57 procent.  Hyrorna för varmgarage, carportar och parkeringsplatser höjs också med 1,62 procent.

Tierpsbyggen yrkade inledningsvis på en hyreshöjning på 3,22 procent.

Annons
Läs ocksåHyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta

– Vi har haft bra diskussioner i förhandlingen och har kunnat enas om en hyreshöjning utifrån de lokala förutsättningarna. Tierpsbyggen har ett behov av att fortsätta underhålla och förvalta sina lägenheter, men det är viktigt att det blir en rimlig hyreshöjning, säger Isabelle Melin, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen Region Aros-Gävle, i ett pressmeddelande.

Annons
Fakta: Tierpsbyggen

Tierpsbyggen har 1800 lägenheter fördelade på orterna Karlholm, Söderfors, Mehedeby, Västland, Skärplinge, Tobo, Örbyhus, Månkarbo, Tierp, Tierps Kyrkby och Lövstabruk.

Läs också De första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningen Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Många betalar i onödan – så slapp Julia flytträkningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.