HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tierpsbyggens hyror klara

Tierp Den årliga hyresförhandlingen mellan Tierpsbyggen och Hyresgästföreningen är avslutad. Hyrorna höjs i snitt med 1,57 procent från årsskiftet.
Foto: Monika Steczkó

Det innebär att en lägenhet på 70 kvadratmeter med en hyra på 6 191 kronor höjs med 97 kronor i månaden.
Hyreshöjningen landar på 0,9 procent för Badhusgatan i Tierp och 1,62 procent för övriga lägenheter, vilket ger ett snitt på 1,57 procent.  Hyrorna för varmgarage, carportar och parkeringsplatser höjs också med 1,62 procent.

Tierpsbyggen yrkade inledningsvis på en hyreshöjning på 3,22 procent.

Läs ocksåHyreshöjningen den dubbla jämfört med i fjol

– Vi har haft bra diskussioner i förhandlingen och har kunnat enas om en hyreshöjning utifrån de lokala förutsättningarna. Tierpsbyggen har ett behov av att fortsätta underhålla och förvalta sina lägenheter, men det är viktigt att det blir en rimlig hyreshöjning, säger Isabelle Melin, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen Region Aros-Gävle, i ett pressmeddelande.

Fakta: Tierpsbyggen

Tierpsbyggen har 1800 lägenheter fördelade på orterna Karlholm, Söderfors, Mehedeby, Västland, Skärplinge, Tobo, Örbyhus, Månkarbo, Tierp, Tierps Kyrkby och Lövstabruk.

Läs också Höjda hyror hos Victoria Park i Göteborg Hyresvärdar samlas i klimatkamp Sista stora hyresförhandlingen klar i Varberg Ett halvår senare – nu är hyrorna hos Rikshem i Uppsala klara

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.