Annons

Trygghetsboende i Gislaved

Gislaved Från och med 1 november börjar Gislavedshus att hyra ut så kallade trygghetsbostäder. Då upphör blockuthyrningen till kommunen och biståndsprövningen försvinner. Enda kravet är att ena parten i hushållet fyllt 70 år eller har någon form av funktionsnedsättning.

Tidigare har kommunen hyrt lägenheterna för att i sin tur hyra ut dem i andra hand till behövande. I en övergångsperiod samarbetar Gislavedshus och kommunen kring uthyrningen men från och med november tar Gislavedshus helt över lägenheterna.

En kö har redan upprättats och så fort en lägenhet blir ledig i november kan den gå till en person som är över 70 år, någon behovsprövning av kommunen behövs inte längre. Det går även an att få en lägenhet om man är under 70 år men då ska man kunna visa att behovet finns.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

– För oss är det kul att kunna erbjuda en ny produkt till våra kunder. Vi vill ju att alla hyresgäster ska kunna bo hos oss, säger Stanley Guldmyr, vd för Gislavedshus, och fortsätter:

Annons

– Vi tror att efterfrågan på trygghetsboende kommer att öka framöver. Om man sedan gör om befintliga lägenheter till det eller om man bygger nytt blir en senare fråga. Men egentligen vill vi inte gärna kategorisera boendet och vi har inga planer att ta in några andra kategorier, exempelvis boende för dem under 30 år.

Trygghetsbostäderna finns i Anderstorp, Gislaved och Reftele.

Annons
Läs ocksåMiljonbidrag ska ge guldkant till äldre – men boende undrar hur pengarna används: "Jag känner mig lurad"Två bilder. Den till vänster visar fasaden på ett större flerbostadshus. Den till höger ett äldre par som går nerför en trapp.
Läs också Så kan du få hjälp i hemmet när du blir äldre – och det här kan du kräva De har hela kvarteret inomhus - Inger träffar grannarna på Härliga gränd Brita och Thomas oroliga för brand på trygghetsboendet: "Känns livsfarligt" Kooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och risker

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.