Annons

Två män anhållna för misstänkt mordbrand på Järvstigen

Uddevalla – Väldigt otäckt! Man undrar ju hur man tänker när man gör sånt här. Så kommenterar Uddevallahems vd Thomas Aebeloe helgens misstänkt anlagda bränder på Järvstigen 4D i Uddevalla.
Foto: Kajsa Wedberg
Ett tjugotal personer fick evakueras när det, natten till den 7 juni, började brinna i Uddevallahems hus på Järvstigen. De två män som misstänktes ha anlagt branden har nu friats i tingsrätten.

Ett sotigt hål i taket, fönster på vid gavel och en lukt av brandrök. Det är vad man möts av på Järvstigen 4 på måndagsmorgonen. Det var hit räddningstjänsten kallades vid halvtvå tiden, natten mot söndag. Väl på plats kunde man konstatera att det brann i såväl soprummet som på vinden. 

– Branden i soprummet släcktes snabbt och man kunde fokusera på huset där det tagit sig på vinden, säger Magnus Lagrell från räddningstjänsten till Bohusläningen. 

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Någon människa kom inte till skada men hyresgästerna i ett par trappuppgångar fick evakueras. Flera av dem kunde snart återvända medan hyresgästerna i 4D fick söka annat tillfälligt boende. I samband med branden polisen två män som kunde kopplas till brandplatsen. Efter förhör på söndagen anhölls de båda männen av åklagare. 

Thomas Aebeloe är vd för det kommunala fastighetsbolaget Uddevallahem, som äger fastigheten.

– Det här är väldigt otäckt! Lyckligtvis kom ingen människa till skada. Sedan verkar vi haft en osannolik tur när det gäller skador på själva lägenheterna. Vad jag förstår har det inte blivit några vattenskador, vilket annars är vanligt i samband med släckningsarbeten, säger Aebeloe.

Annons
Läs ocksåLämnade brinnande hus med fem tändare i fickan – frias från mordbrand

Vad vidtar ni får åtgärder nu?

– Ur säkerhetssynpunkt kan samtliga hyresgäster nu återvända till sina lägenheter. Det sade räddningschefen som jag talade med alldeles nyss. Men i sådana här lägen är det förstås annat än säkerhet som spelar in. Vi håller just nu på att ringa runt till varje enskild hyresgäst för att försöka förstå hur vi kan hjälpa just dem på bästa sätt, säger Aebeloe och fortsätter:

– När det gäller återställningsarbetet har vi redan dragit igång med att sätta upp byggnadsställningar och kontaktat byggnadsentreprenörer. Dessutom finns det ventilationsutrustning på plats som ska vädra ut röklukten. 

Läs ocksåDiana jobbar för att fler ska engagera sig

För tre månader skjöts tre personer till döds i närheten av ett av era hus. Nu sker en misstänkt mordbrand. Hur ser du på den utvecklingen?

Annons

– Jag ser inget direkt samband. Men självklart handlar det om två oerhört otäcka händelser. Det krävs många goda krafter i samhället för att motverka sånt här, säger Aebeloe.

Läs också Ingen lek att göra parksäsongen säker för barnen Joakim tar kampen mot Uddevallahem - "oklara regler om rökning" Lena har varit Tallvägen trogen sedan barnsben: "Härifrån flyttar man inte frivilligt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.