HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Tvångsförvaltning hjälpte inte

Ronneby Det är ett och ett halvt år sedan som huset på Flisevägen 28 i Kallinge utanför Ronneby blev tvångsförvaltat. Sedan dess är det inte mycket som har hänt.
Foto: Linda Alfons
Husen på Flisevägen har fått en ny ägare och tvångsförvaltningen har upphört.

Jo, nu har de vatten hela tiden, konstaterar Mia Karlsson som bor i grannhuset som också ägs av Larsson & Clarén fastigheter.

Innan tvångsförvaltningen hade vattnet stängts av fem gånger på ett år. Ägarna Tommy Larsson och Christopher Clarén från Kristianstad syns inte ofta till och är svåra att nå per telefon. Då hyresgästerna någon gång får kontakt är det inte till stor hjälp.

Läs ocksåOklart om ny ägare ska ta över skamfläcken i Strömstad

– De säger att det inte finns pengar och att de inte vill köra tio mil, säger Nils-Erik Bohlin som bor i det hus som är tvångsförvaltat.

Han oroar sig för vad som händer när tvångsförvaltningen tar slut. Han visar en lista över 14 hyresgäster som bott i husen det senaste halvåret. De har ”flytt”, bott några dagar eller veckor. Den som bott längst stod ut i två månader. Fastigheten är svårt mögelskadad.

Nu är det bara han som bor i det tvångsförvaltade huset och Mia Karlsson i det andra huset. Totalt finns sex lägenheter. Det känns tröstlöst, när husen bara fortsätter att förfalla och det finns stora högar med bråte på gården som ingen tar hand om.

Läs ocksåBarbro bor i Strömstads skamfläck – "Tvångsförvaltning enda lösningen"

Förvaltningen sköts av kommunala Ronnebyhus. Men med hyra från bara en hyresgäst finns inte mycket handlingsutrymme.

– De måste ju hålla det flytande. Inte mer, säger Nils-Erik Bohlin.

Flyter det då?

Läs ocksåHyresgäster klagar absolut mest på privata värdar

– Nej!

UPPDATERING: Fastigheten på Flisevägen har ny ägare från andra december. Om tvångsförvaltningen ska upphöra måste ett beslut om detta tas i hyresnämnden.

Läs även:

Förvaltaren har begränsat handlingsutrymme

Fakta: Tvångsförvaltning

Fastigheten på Flisevägen 28 står under tvångsförvaltning till 21 augusti 2015. Grannfastig­heten, med samma ägare, är inte tvångsförvaltad.
Ronnebyhus sköter förvaltningen så länge det är tvångsförvaltat.

Läs också Miljöinspektören: Stärk hyresgästernas rättigheter Bernt fick vänta två år på badrum - huset blev tvångsförvaltat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.