Annons

Tvättstugeregler följs inte i Boxholm

Boxholm ​Boxholmshus har problem med hyresgäster som inte följer tvättider och regler i tvättstugan. Men elektroniska lås blir för dyrt att installera.

​Problem i tvättstugan brukar kunna ställa till med osämja mellan grannarna. Det är fallet i en del hus i Boxholm, som Boxholmshus äger.

– Det kan vara dåligt städat efter den som tvättade senast, det kan vara någon som tar någon annans redan bokade tid eller andra som sätter små papperslappar i hålen där man ska låsa sin bokning. Andra väntar och tar tvättider om den som bokat blir något sen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Det säger Inger Gustavsson på Boxholmshus. Hon menar att problemen återkommer regelbundet och att det vid påpekande bara blir tillfälligt bättre.

– Tvättstugan är ett dilemma, tycker hon.

Annons

Det ska finnas hyresgäster som inte tömmer maskiner och plockar bort sin tvätt efter tvättidens slut.

Läs ocksåDyrt bråk om tvättstugan – hyresgäst tvingas betala 8 400 kronorEn tvättmaskin med tvätt och en hand som håller i en sedelbunt.

– Jag har sagt att i sådana fall får den som har nästa tvättid bara plocka undan tvätten och lägga den åt sidan, säger Inger Gustavsson.

Eftersom vilka grannar som helst kommer in i tvättstugan när som helst är det svårt att brottas med problemet. Elektroniska lås skulle göra att delar av problemen försvann.

Annons

– Vi har faktiskt tittat på det men det skulle bli så väldigt dyrt.
I stället hoppas Inger Gustavsson att de som har svårt att följa reglerna ska skärpa sig.

Läs ocksåHyresgästen stal el från tvättstugan – nu riskerar han att bli vräkt

– Det är samma personer hela tiden och de är nonchalanta.

 

Läs också Tvättstugebråket urartade – 75-åringen bet värdens sambo i vaden Faror på savannen och arga lappar – psykologen om varför vi bråkar i tvättstugan Tvättstugan - platsen där smutsiga grannkonflikter gror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.