HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Unga ordnar VM-fest i Hjällbo

Göteborg Sverige åkte ut, men VM-festen fortsätter i Hjällbo. I veckan visas semifinalerna och finalen på storbildsskärm på torget i sällskap med andra aktiviteter. Idén föddes på den lokala fritidsgården.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
Cecilia Simonsson och Danya Abdellrazek har varit med och planerat VM-festen i fritidsgårdens gårdsråd. Cecilia är själv aktiv fotbollsspelare i Angered MBIK, och Danya har spelat i Gunnilse. Ikväll tror de stenhårt på fransk seger. Matchen visas på storbildsskärmen i bakgrunden klockan 20.

Ikväll spelas den första semifinalen i herrarnas fotbolls-VM. Frankrike möter Belgien, i en match som kan avnjutas på storbildsskärm under bar himmel på Hjällbo torg. Danya Abdellrazek, 14, och Cecilia Simonsson, 13, har sin favorit klar.

– Sverige kom ju ganska långt ändå, men jag tycker att Frankrike spelar bra, säger Danya.

Läs ocksåBollspelande barn - inte skäl nog för uppsägning av familj i Båstad

Hon och Cecilia är några av de fotbollsintresserade tonåringar som har varit med och planerat evenemanget i gårdsrådet på Hjällbo fritidsgård. Ungdomarna här har i flera år velat ordna publika visningar av de stora internationella fotbollsturneringarna. Nu har de fått hjälp med det praktiska genomförandet.

– Det var inte svårt då all drivkraft och motivation redan fanns tillgänglig och det som behövdes var en samordning, säger Hyresgästföreningens projektledare Guled Abdullahi om festupplägget.

Den lokala VM-festen startar i dag och pågår fram till och med söndagens final. Samtliga tre återstående matcher visas på storbildsskärm på Hjällbo torg.

Läs ocksåPolisens svarta bild av Göteborgs gängvåld

Inför matcherna kan Hjällboborna bygga upp stämningen med fotbollstävlingar, hoppborgar, ansiktsmålning och andra kringaktiviteter, även de dagar då ingen match spelas.

Hyresgästföreningen arrangerar veckans fotbollskalas tillsammans med Poseidon, Rädda barnen, Göteborgs stad och Västra Götalands idrottsförbund. Även lokala föreningar och handlare är med och ordnar aktiviteter.

Läs också Järfällabor såg Sverige vinna på storbilds-TV På Gamlegården i Kristianstad samlas unga kring nattfotboll Fotboll och fimptävling i Fiskis

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.