Annons

Unga ordnar VM-fest i Hjällbo

Göteborg Sverige åkte ut, men VM-festen fortsätter i Hjällbo. I veckan visas semifinalerna och finalen på storbildsskärm på torget i sällskap med andra aktiviteter. Idén föddes på den lokala fritidsgården.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
Cecilia Simonsson och Danya Abdellrazek har varit med och planerat VM-festen i fritidsgårdens gårdsråd. Cecilia är själv aktiv fotbollsspelare i Angered MBIK, och Danya har spelat i Gunnilse. Ikväll tror de stenhårt på fransk seger. Matchen visas på storbildsskärmen i bakgrunden klockan 20.

Ikväll spelas den första semifinalen i herrarnas fotbolls-VM. Frankrike möter Belgien, i en match som kan avnjutas på storbildsskärm under bar himmel på Hjällbo torg. Danya Abdellrazek, 14, och Cecilia Simonsson, 13, har sin favorit klar.

– Sverige kom ju ganska långt ändå, men jag tycker att Frankrike spelar bra, säger Danya.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hon och Cecilia är några av de fotbollsintresserade tonåringar som har varit med och planerat evenemanget i gårdsrådet på Hjällbo fritidsgård. Ungdomarna här har i flera år velat ordna publika visningar av de stora internationella fotbollsturneringarna. Nu har de fått hjälp med det praktiska genomförandet.

Annons

– Det var inte svårt då all drivkraft och motivation redan fanns tillgänglig och det som behövdes var en samordning, säger Hyresgästföreningens projektledare Guled Abdullahi om festupplägget.

Den lokala VM-festen startar i dag och pågår fram till och med söndagens final. Samtliga tre återstående matcher visas på storbildsskärm på Hjällbo torg.

Läs ocksåLockar och skrämmer: Beslutet att ombilda klyver Göteborg – ”Ett för bra erbjudande för att missa”Hundra hushåll på Bondegärdet har fått erbjudande om ombildning, bland dem Bachir Talanis (till höger). I Latif Useins hus är det däremot inte aktuellt för närvarande. Han skulle heller inte vara intresserad av att köpa, säger han.

Inför matcherna kan Hjällboborna bygga upp stämningen med fotbollstävlingar, hoppborgar, ansiktsmålning och andra kringaktiviteter, även de dagar då ingen match spelas.

Annons

Hyresgästföreningen arrangerar veckans fotbollskalas tillsammans med Poseidon, Rädda barnen, Göteborgs stad och Västra Götalands idrottsförbund. Även lokala föreningar och handlare är med och ordnar aktiviteter.

Läs också Planerade ombildningen splittrar de boende: "Lägg korten på bordet. Varför ska ni sälja?" 400 hyresrätter i Hjällbo kan ombildas till bostadsrätter En vecka efter upploppen – småbarnsföräldern Zeiynab vill återta tryggheten Grannen intill: Marin jobbar sex dagar i veckan - fotbollen höjdpunkten: "Ett skönt gäng"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.