Annons

Unga ska lättare få lägenhet

Norrköping Det ska bli lättare för ungdomar mellan 18 och 24 år att få en egen bostad i Norrköping. Det hoppas Hyresbostäder som nu lanserar särskilda ungdomslägenheter.

I dag står cirka 30 000 personer i kö hos det kommunägda bostadsbolaget Hyresbostäder i Norrköping. Varje månad söker flera hundra ungdomar efter en ledig bostad, ofta en mindre lägenhet i en äldre fastighet med låg hyra. Men den långa bostadskön och den allmänna bostadsbristen i staden gör det tufft för många unga bostadssökarna.

Hyresbostäder har därför valt att införa särskilda ungdomslägenheter. Från februari i år och varje månad framåt kommer bolaget öronmärka ett antal lediga ettor och tvåor för ungdomar i åldern 18 till 24 år. Under ett år hoppas hyresvärden att det kan bli ett 30-tal lägenheter till just unga Norrköpingsbor.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

”Att vara ung, vilja prova sina vingar och skaffa sig en egen bostad är en rättighet och viktigt för ens framtid. Med en generös uthyrningspolicy som godkänner olika typer av inkomster kommer vi långt, men det räcker inte hela vägen. Bostadsbristen i sig och det faktum att ungdomar inte hunnit samla på sig tillräckligt många köpoäng innebär att vi behöver göra mer”, skriver Thomas Idenås, (S) styrelseordförande i Hyresbostäder, i ett pressmeddelande.

Annons
Läs också Ny satsning ska lyfta utsatta stadsdelar: "Det gäller att spräcka bubblorna" Norrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över" Anitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt” Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.