Annons

Uppsagd dök inte upp i nämnden

Arvika Den man som riskerade förlora sin bostad efter att under två år ha varit sen med sina hyresinbetalningar, dök inte upp i hyresnämnden för att försvara sin rätt att bo kvar. Nu får mannen flytta från lägenheten i Arvika.
Foto: Riksbanken/Wikimedia commons

Hem & Hyra skrev tidigare under sommaren om man från Arvika som under två års tid varit sen med hyran 17 gånger. Trots att hyresvärden, Arvika Bostads, haft gett mannen flera chanser att rätta sig – har ingen förbättring skett. Snarare har mannen halkat efter allt oftare med hyran och en hyresskuld på 15000 kronor uppstod. Trots att Arvika Bostads informerat om risken för vräkning.

Men tillslut tog hyresvärdens tålamod slut och han sades upp.

När mannen, som är i 35-årsåldern, ombads av hyresnämnden att ge sin version av det inträffade svarade han endast via ett mejl med orden ”jag vill bo kvar mvh”.

Och när ärendet sedan kom upp i hyresnämnden i början av juli, dök mannen inte ens upp för att försvara sin rätt att bo kvar.

Nämnden går därför på Arvika bostads linje och säger upp mannen. Nämnden skriver i sitt beslut att förseningen av hyrorna innebär att: ”hyresgästen har åsidosatt sina förpliktelser i så hög grad att avtalet skäligen inte bör förlänga”.

Därmed måste mannen flytta.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.