Annons

Värdar vill höja hyran i Valdemarsvik

Valdemarsvik Fastighetsägarna vill höja hyran med upp till 2,3 procent i Valdemarsvik. Den begärda höjningen berör över 600 lägenheter i kommunen.
Foto: Jenny Knutsson
Fogelvik är en av hyresvärdarna i Valdemarsvik som höjer hyrorna.

Branschorganisationen Fastighetsägarna har begärt att få höja hyran med mellan 1,7 och 2,3 procent från årsskiftet. Yrkandet omfattar totalt 618 lägenheter hos hyresvärdarna Fogelvik Estate, Berg & Co, Guldnyckeln samt Dapo Real Estate. Höjningen är indelad i tre olika nivåer beroende på vilket läge hyreshusen har.

I läge A, som omfattar Valdemarsviks centrum, vill hyresvärdarna höja med 2,3 procent. I övriga delar av Valdemarsvik, som kallas läge B, är det en höjning på 2 procent. Medan läge C, som omfattar Fogelviks hyreshus i Norrbacka och på Trastvägen i Valdemarsvik samt Guldnyckelns hyreshus i Gusum, handlar det om en höjning på 1,7 procent.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Enligt Fastighetsägarna är orsaken till höjningen främst ökade kostnader för förvaltning och fjärrvärme. Förra året begärde bolagen en höjning på 5 procent, men som slutade med 1,5

– Sett till storleksnivån så är det väl rätt normalt, det är i alla fall inget högt yrkande i år, säger Erik Malmberg, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons

Utöver Fastighetsägarna har även Fältharens fastighets AB begärt hyreshöjning från årsskiftet. Hyresvärden hyr ut 14 villor på Smedgatan i utkanten av Valdemarsvik och vill ha en höjning med 4 procent. Bolaget har å andra sidan inte höjt hyrorna sedan 2012.

Läs också

I Ringarum har Fastighets AB Solklockan 44 lägenheter och de vill höja hyrorna med 3,5 procent för de boende på Klockarvägen och 3 procent på Solgårdsvägen.

Förhandlingarna har inletts med Hyresgästföreningen.

Annons
Läs också Ödehusen blev nya lägenheter Så höjs hyrorna i Valdemarsvik Inflyttning dröjer i Övre Norrbacka Rustade bostäder ska visas upp
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.