Annons

Inflyttning dröjer i Övre Norrbacka

Valdemarsvik Upprustningen av de tidigare ödehusen i Övre Norrbacka drar ut på tiden. Kring årsskiftet hoppas hyresvärden Fogelvik att de första tio lägenheterna kan stå klara för inflyttning.
Foto: Jenny Knutsson
Hyreshusen i Övre Norrbacka blir bostäder igen - efter att ha stått tomma i 15 år.

Det är drygt ett år sedan som Fogelvik fastigheter påbörjade upprustningen av det övergivna bostadsområdet Övre Norrbacka i Valdemarsvik. Två av de tomma hyreshusen ska rustas upp till nyskick med totalt 24 lägenheter.

Tanken var att det skulle stå klart redan i somras. Sedan sköts det fram till oktober och nu har inflyttningen skjutits fram ytterligare.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

— Lägenheterna i det första huset är i princip klara, men inflyttningen dröjer lite grann. Det har varit vissa aktörer inblandade som bromsat det hela, förklarar Niklas Andersson, teknisk chef på Fogelvik fastigheter.

Enligt hyresvärden beror förseningen på främst två orsaker. Ett byte av transformatorstationen för elförsörjningen till området har dragit ut på tiden. Samma sak med installationen av hissar i husen, vilket också blivit försenat.

Annons

— När det är klart behöver vi få en godkänd slutbesiktning av byggnadsnämnden. Min förhoppning är att det kan vara klart kring årsskiftet, säger Niklas Andersson.

Läs ocksåÖdehusen blev nya lägenheterÖvre Norrbacka

Det första huset som består av tio lägenheter ska hyras ut först och i februari nästa år ska det andra huset stå klart med 14 lägenheter. Intresset för de nya bostäderna bedömer hyresvärden som gott. I juni ordnades en första visning vilket lockade 200–300 besökare.

— Vi har inte skrivit några kontrakt än, men vi har fått in flera intresseanmälningar. Sedan tror jag att uthyrningen kommer att ta tid och att det kommer ske successivt, säger Niklas Andersson.

Annons

Kvar på att-göra-listan står också att förhandla hyrorna för de blivande lägenheterna med Hyresgästföreningen.

Läs ocksåSå höjs hyrorna i Valdemarsvik

— Vårt mål är att försöka hålla nere hyrorna så gott det går. Den största lägenheten är en fyra på 120 kvadratmeter och där siktar vi på en hyra på max 10 900 kronor i månaden, säger Niklas Andersson.

Läs också Rustade bostäder ska visas upp Ödehus rustas till nya bostäder Här satsas på nya balkonger

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.