Annons

Rustade bostäder ska visas upp

Valdemarsvik De tidigare ödehusen i Övre Norrbacka är på väg att bli bostäder igen. I mitten av juni planerar hyresvärden Fogelvik att visa upp de första nya lägenheterna.
Foto: Jenny Knutsson
Hyreshusen i Övre Norrbacka blir bostäder igen - efter att ha stått tomma i 15 år.

Det var förra året som Fogelvik fastigheter drog igång projektet att rusta upp delar av det övergivna bostadsområdet Övre Norrbacka i Valdemarsvik. Hyreshusen som byggdes på 1970-talet hade då stått tomma i femton år. På senare tid har behovet av bostäder ökat i kommunen och därför blev det aktuellt att rusta upp dem.

— Att riva och bygga nytt hade blivit mycket dyrare. Utvändigt kommer det vara ett 1970-tals hus, men invändigt så blir det helt nytt med modern standard, ändrade planlösningar, nya kök och badrum, förklarar Niklas Andersson på Fogelvik fastigheter.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

I första etappen rustas två hus och som får tio respektive fjorton hyreslägenheter i form av tvåor, treor och fyror. I mitten av juni ska bolaget ordna en förhandsvisning av de nya bostäderna, då det också blir möjligt att lämna in intresseanmälningar. Om efterfrågan är tillräckligt stor planerar bolaget att fortsätta och rusta upp fler hus i området.

— Det ska bli intressant och se vilket intresse som finns. Vi har redan haft påringningar från intresserade i Norrköping, Stockholm och Nyköping, berättar Niklas Andersson.

Annons

Hyrorna för lägenheterna är inte färdigförhandlade med Hyresgästföreningen. Men Fogelvik siktar på att hyresnivån för den största lägenheten, en fyra på 130 kvadratmeter, kommer att landa kring 10 000 -11 000 kronor i månaden.

Läs ocksåÖdehusen blev nya lägenheterÖvre Norrbacka

Inflyttning till den första etappen är beräknad till den 1 oktober.

— Det är en hel del detaljer kvar att ordna, men det är möjligt att inflyttningen kan flyttas fram om vi blir klara tidigare, förklarar Niklas Andersson.

Annons

 

Läs ocksåSå höjs hyrorna i Valdemarsvik

 

Läs också Inflyttning dröjer i Övre Norrbacka Ödehus rustas till nya bostäder Här satsas på nya balkonger

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.