Annons

Skadeståndskravet blev en förlust

Kronoberg Hyresvärden i Ljungby kommun ville ha över 60 000 kronor i skadestånd från ett par hyresgäster. I stället slutar det med att han får betala hyresgästernas rättegångskostnader, på 60 000 kronor.

Paret började hyra huset 2013 i en mindre ort i Ljungby kommun. Men det fanns mycket att anmärka på i inomhusmiljön. Vid flera tillfällen vände sig paret till byggnadsnämnden för hjälp. Det föll inte i god jord hos hyresvärden och det hela slutade med att han sa upp hyreskontraktet.

I slutet på december förra året förlikades parterna i hyresnämnden där paret gick med på att flytta senast i augusti i år, vilket paret har gjort.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men hyresvärden ville även ha skadestånd.

Annons

Det handlar om drygt 60 000 kronor, plus rättegångskostnader. Bakom kravet står att hyresvärden anser att han fått åka ut till huset i onödan och att paret inte släppt in honom och hantverkare i huset.

Tingsrätten konstaterar att han inte har några bevis för något av sina påståenden och ogillar därför alla skadeståndsyrkanden. Så hyresvärden får inte en krona. Däremot får han betala hyresgästernas rättegångskostnader. Tingsrätten anser att en skälig ersättningsbar rättegångskostnad är 60 000 kronor.

Annons
Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.

Fram till 1 november kan domen överklagas till Göta hovrätt.

Läs också Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen" I jakten på hyresgäster - ungdomsrabatt ska fylla tomma lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.