Annons

Vill höja hyran 20 procent

Sandviken Provinsfastigheter vill höja hyrorna på Smultronbacken med 15-20 procent. Hyresgästföreningen säger blankt nej till detta och nu får Hyresnämnden avgöra ärendet.
Hyresnämnden ska avgöra hur stor hyreshöjningen ska bli för hyresgästerna hos Provinsfastigheter på Smultronbacken. Foto: LENA MATTSSON

Hyresgästföreningens motbud när hyresförhandlingarna pågick i våras var en höjning på 1,25 procent från 1 april och ytterligare en höjning på 0,75 procent i juli eller september beroende på när företaget genomfört de arbeten i området som de lovat.

– Provinsfastigheter jämför sina hyror med de som gäller i Sandvikenhus lägenhter på Killingvägen men det är befängt! Husen på Smultronbacken är till exempel drygt tio år äldre, säger förhandlingsledare Owe Hellberg på Hyresgästföreningen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyresgästföreningen menar istället att fastigheterna på Västerled kan jämföras med Smultronbacken. Fastigheterna är mer jämngamla och har liknande standard. 

Annons

– Vi träffade Fastighetsägarna som företräder Provinsfastigheter inför att ärendet nu ska till hyresnämnden men det mötet ledde inte till något. Nu gissar jag att det dröjer till hösten innan hyresnämnden sagt sitt, säger Owe Hellberg.

Hyresgästerna har, som Hem & Hyra tidigare skrivit om i ett flertal artiklar, riktat klagomål mot Provinsfastigheters sätt att sköta fastigheterna på Smultronbacken. Klagomålen har bland annat gällt dålig värme, grumligt vatten och brister i underhållet.

Annons
Läs ocksåDömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivningEn polisbil i brand och tre maskerade personer som fotar och bär på stenar.
Läs också Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.