Annons

Vingåkershem strandar hyresförhandlingarna

Vingåker Vingåkershem har lämnat in årets hyreshöjning för medling i Hyresmarknadskommittén, efter att förhandlingarna med Hyresgästföreningen kört fast.

Enligt Anne-Brith Andersson, vd för Vingåkershem, täcker inte Hyresgästföreningens senaste bud bolagets kostnader för underhåll och hon har därför valt att vända sig till Hyresmarknadskommittén (HMK) för medling. Vingåkershem har bland annat planerat att renovera balkongerna i området Gränden. 185 av bolagets runt 320 lägenheter är från miljonprogramsåren och underhållet av fasader, tak och fönster är eftersatt.

HMK består av representanter för allmännyttiga bolag och för Hyresgästföreningen. Om parterna inte accepterar det första medlingsbudet kan HMK göra en skarp prövning som både Hyresgästföreningen och Vingåkershem i så fall har förbundit sig att följa.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Hem & Hyra söker Hyresgästföreningen för en kommentar.

Annons
Läs också Lars betalar inte värdens smyghöjning: ”Det handlar om solidaritet” Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med” Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Uppsalahems hyror klara efter strandning Sveriges största hyresuppgörelse strandar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.