HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vingåkershem strandar hyresförhandlingarna

Vingåker Vingåkershem har lämnat in årets hyreshöjning för medling i Hyresmarknadskommittén, efter att förhandlingarna med Hyresgästföreningen kört fast.

Enligt Anne-Brith Andersson, vd för Vingåkershem, täcker inte Hyresgästföreningens senaste bud bolagets kostnader för underhåll och hon har därför valt att vända sig till Hyresmarknadskommittén (HMK) för medling. Vingåkershem har bland annat planerat att renovera balkongerna i området Gränden. 185 av bolagets runt 320 lägenheter är från miljonprogramsåren och underhållet av fasader, tak och fönster är eftersatt.

HMK består av representanter för allmännyttiga bolag och för Hyresgästföreningen. Om parterna inte accepterar det första medlingsbudet kan HMK göra en skarp prövning som både Hyresgästföreningen och Vingåkershem i så fall har förbundit sig att följa.

Läs också"Ansvarslöst av kommunala bolag" - förhandlingschef fördömer strandningarMagnus Elsing, förhandlingschef på Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg.

Hem & Hyra söker Hyresgästföreningen för en kommentar.

Läs också Hyresförhandlingarna har strandat i Vänersborg Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster Helsingborgshem strandar förhandlingen: "Hyresgästföreningen är för snåla" Strandade hyresförhandlingar i Alingsås - Förhandlingschefen: "Festen är över"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.