Annons

Wallenstam satsar på bostadsrätter

Nyheter En av Sveriges största privata hyresvärdar, Wallenstam, satsar nu stort på att bygga bostadsrätter i Stockholm, Göteborg och Helsingborg.​

​Med drygt 12 000 hyresrätter är Wallenstam en av Sveriges största privata hyresvärdar. Bolaget äger 300 fastigheter i Stockholm, Göteborg och Helsingborg.

Annons
Nu satsar bolaget även på att bygga bostadsrätter och har för tillfället fyra projekt i gång i de tre städerna.
Två projekt är ombyggnader och två är nya projekt, däribland en fastighet i Hammarby Sjöstad i Stockholm som ska rymma 48 bostadsrätter med inflyttning vintern 2009/2010.
Pierre Lundgren är ansvarig för Wallenstams bostadsrätter. Han förklarar att bolaget sedan ett antal år tillbaka byggt bostadsrätter i Helsingborg, men att det först på senare tid blivit aktuellt i Göteborg och Stockholm.
 
Hänger satsningen på bostadsrätter ihop med de slopade bidragen till hyresrätter?
– Absolut inte. Det här är något som sker parallellt och vi kommer även i framtiden att bygga hyresrätter, säger Pierre Lundgren.
Just nu pågår försäljningen av Wallenstams tidigare kontor i Stockholm som byggts om till lägenheter. Huset ligger mitt på Södermalmstorg, vid Slussen, och lägenheterna riktar sig av priserna att döma inte till gemene man.
Den billigaste lägenheten är en etta på 23 kvadratmeter som kostar drygt 1,6 miljoner. Den dyraste, en sjua på 255 kvadratmeter, går loss på drygt 17 miljoner.
– Läget är något utöver det vanliga och folk är uppenbarligen villiga att betala, säger Pierre Lundgren.
 

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Utbudschock på bostadsrätter att hyra: "Det är hyresgästernas marknad" Ministern pressas om problem för BRF-hyresgäster: ”Djupt problematiskt” Hyr du av BRF? Tänk på det här: ”Behöver ifrågasätta” Föreningen som tvingar bort hyresgäster – kamerabilder blev till anklagelser: "Nedbrytande" Monica tvingades acceptera 700 000 för att flytta - BRF-värd blev mardröm: "Orkade inte längre"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.