Annons

Zlatans drag i väntan på rättegång – försöker säga upp hyresgästen en andra gång

Stockholm Tvisten mellan Zlatan Ibrahimovic och en hyresgäst på Östermalm har eskalerat. Den före detta fotbollstjärnan har bytt juridiskt ombud och ska möta hyresgästen i en rättegång i höst. Parallellt har Zlatan Ibrahimovic sagt upp hyresgästen en andra gång. Det tidigare försöket att kasta ut hyresgästen med hjälp av Kronofogden misslyckades.
Zlatan Ibrahimovic
Foto: Alberto Gandolfo/Insidefoto
Hyresvärden Zlatan Ibrahimovic har hamnat i en tvist med en av sina hyresgäster och nu sagt upp personen för andra gången.

Zlatan Ibrahimovic och Helena Segers köp av ett hyreshus på Östermalm 2022 har kantats av problem. Tanken var att den förre fotbollstjärnan skulle kunna tömma huset på hyresgäster, renovera och använda det till släkt och vänner. Men så har det inte blivit.

I stället har Zlatan Ibrahimovic hamnat i juridiska strider i såväl tingsrätten som i hyresnämnden. Skälet är att en hyresgäst vägrade flytta.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Erbjudits andra lägenheter

Hyresvärden svarade med att försöka vräka  hyresgästen med hjälp av Kronofogden – men misslyckades.

Enlig uppgifter i tingsrätten och hyresnämnden har den före detta fotbollstjärnan sedan försökt lösa tvisten genom att erbjuda andrahandshyresgästen att flytta till andra lägenheter. Men hyresgästen har tackat nej eftersom han inte ansåg att lägenheterna var likvärdiga med Östermalmslägenheten.

Zlatan har erbjudit hyresgästen att flytta till andra lägenheter men hyresgästen tycker inte lägenheterna varit likvärdiga med den han har.

Därefter har tvisten eskalerat. Zlatan Ibrahimovic har nyligen bytt ut sitt juridiska ombud mot juristen Sara Björkeholm, specialiserad på fastighetsrätt. Med hjälp av henne försöker han säga upp hyresgästen en andra gång enligt en ansökan till hyresnämnden – detta samtidigt som det alltså pågår en tvist i tingsrätten som ska avgöras i en rättegång i oktober.

Ärendet i tingsrätten har sin grund i att hyresgästen stämde sin hyresvärd och krävde att få bo kvar när han blev uppsagd första gången.

Annons

Zlatan: Handlar om pengar

I den nya uppsägningen lägger värden fram flera argument för att han ska få säga upp hyresgästen. Zlatan Ibrahimovic hävdar till exempel att bostaden är en lokal och att han behöver den för att göra om den till kontor.

Värden hävdar också att hyresgästen har erbjudits att flytta till flera lägenheter i Årsta, Bromma och Kungsholmen och att det därför inte är oskäligt att hyresgästen sägs upp. Allt enligt ansökan till hyresnämnden. Hyresvärden hävdar också att hyresgästen borde ha förstått att han bara hyrde lägenheten tillfälligt.

Läs ocksåOväntade beskedet: Zlatan blir deras nya hyresvärdZlatan Ibrahimovic

Enligt ansökan påstås det också att hyresgästen bara är ute efter Zlatan Ibrahimovics pengar och att hyresgästen ska ha antytt att han skulle vilja bli utköpt.  ”Zlatan Ibrahimovic misstänker därför att xxxxx egentliga syfte med att göra anspråk på lägenheten är att han vill tjäna pengar”, står det i ansökan till hyresnämnden.

Stämmer inte

Men bilden som målas upp av Zlatan Ibrahimovic stämmer inte alls, enligt Hyresgästföreningens jurist, som företräder hyresgästen.

I yttrandet till hyresnämnden menar ombudet att det är en bostad och inte en lokal och att det inte rör sig om en tillfällig uthyrning. Han hävdar också att hyresvärdens önskan att använda bostaden till kontor inte kan väga tyngre än hyresgästens behov av lägenheten.

Annons
Läs ocksåJulkortet från föräldrarna – hyresgästens oväntade bevis i Zlatantvisten

Att hyresgästen tackade nej till flera lägenheter beror på att Årsta och Abrahamsberg inte är likvärdiga med Östermalm. Den tredje lägenheten på Kungsholmen ska inte ha haft godkänd ventilation, enligt ombudet. Det tillbakavisas också att det skulle handla om pengar. Hyresgästen hävdar att han bara vill ha en likvärdig bostad och menar att han riskerar hemlöshet om hyresnämnden går värden tillmötes.

Ingen svarar på frågor

Hem & Hyra har varit i kontakt med både hyresgästens juridiska ombud och Zlatan Ibrahimovics ombud, men ingen av dem vill svara på frågor. De båda hänvisar till handlingar som skickats in till tingsrätten och hyresnämnden. Vi har också försökt nå hyresgästen för en kommentar, utan att lyckas.

Vad som händer nu är oklart. Hyresgästföreningen har bett hyresnämnden att inte avgöra ärendet innan tvisten i tingsrätten har avgjorts. Fortsättning följer.

Läs också Hyresgäst i konflikt med Zlatan – nu avgörs tvisten i tingsrätten Zlatan försökte vräka hyresgäst – Kronofogden stoppar beslutet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.