Annons

Zlatan försökte vräka hyresgäst – Kronofogden stoppar beslutet

Stockholm Zlatan Ibrahimovic försökte vräka en av sina hyresgäster med hjälp av Kronofogden. Hyresgästen har samtidigt tagit strid och stämt Zlatan. Nu har Kronofogden beslutat att hyresgästen får bo kvar i väntan på att ärendet avgörs i tingsrätten.
Zlatan Ibrahimovic
Foto: Sipa USA /TT
Zlatan Ibrahimovic försökte vräka en hyresgäst i sitt hus – men Kronofogden stoppade avhysningen.

Om tvisten mellan hyresvärden Zlatan Ibrahimovic och hyresgästen i hans hyreshus på Östermalm skulle vara en fotbollsmatch skulle det stå ett noll till hyresgästen.

Bakgrunden till historien är att Zlatan Ibrahimovic köpte ett hyreshus på Östermalm 2022.
När han köpte huset så hyrdes redan flera lägenheter i huset ut till ett uthyrningsföretag, som i sin tur hyrde ut lägenheterna dyrt till flera hyresgäster.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

I februari 2023 sade Zlatan upp de lägenheter som uthyrningsföretaget hyrde i huset och uthyrningsföretaget accepterade uppsägningen.

Tanken var att hyresgästerna skulle ha flyttat ut senast 31 maj i år, men en hyresgäst vägrade flytta och stämde i stället den före detta fotbollsspelaren.

I stämningsansökan vill han att Stockholms tingsrätt slår fast att han har rätt att bo kvar i sin lägenhet. Allt med stöd av en omtalad HD-dom.

Läs ocksåHyresgäst i konflikt med Zlatan – nu avgörs tvisten i tingsrättenZlatan Ibrahimovic

Dokument visar dock att Zlatan inte är så intresserad av att vänta på att ärendet avgörs i tingsrätten.

Annons

För att bli av med hyresgästen tog Zlatan hjälp av en advokatbyrå och gick till Kronofogden och begärde hjälp att vräka uthyrningsföretaget och hyresgästen som bor i lägenheten.

Hade allt gått som Zlatan ville hade Kronofogden vräkt hyresgästen 9 september. Men så blev inte fallet.

Läs ocksåOväntade beskedet: Zlatan blir deras nya hyresvärdZlatan Ibrahimovic
Kronofogden stoppade vräkningen av hyresgästen i Zlatans hus.

Skälet är att hyresgästen och dess jurist på Hyresgästföreningen krävde att vräkningen stoppades i väntan på att ärendet i tingsrätten blir avgjort.

Det hela slutade med att Kronofogden gick på hyresgästens linje.

Kronofogden skriver i sitt beslut att frågan om hyresgästen har rätt att bo kvar eller inte bör avgöras i domstol och stoppar därför vräkningen i avvaktan på tingsrättens dom.

Annons

”Enligt Kronofogdens bedömning är det inte givet vem av parterna som kommer att vinna målet”, skriver Kronofogden i beslutet den 12:e september.

Hem & Hyra har sökt Zlatans advokat vid flera tillfällen för en kommentar utan resultat och hyresvärden har i dagsläget inte överklagat Kronofogdens beslut till tingsrätten.

Vi har också sökt hyresgästen för att ställa frågor om ärendet, men hyresgästen har avböjt att medverka.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.