Annons

Oväntade beskedet: Zlatan blir deras nya hyresvärd

Stockholm Förvåningen var stor när hyresgästerna i ett hyreshus på Östermalm fick ett brev från sin nya hyresvärd. ”Det var oväntat, jag tänkte bara wow”, säger en hyresgäst när han fick se att Zlatan Ibrahimović var ny hyresvärd.
Zlatan Ibrahimovic
Foto: TT/Miguel Medina
Milanspelaren Zlatan Ibrahimovics nya satsning – hyresvärd i Stockholm.

Vem den förra hyresvärden var kommer de knappt ihåg. Men den nya hyresvärden kommer hyresgästerna få svårare att glömma.

Hyresgäster i ett hus från sekelskiftet på Östermalm fick förra året ett brev med ett oväntat budskap.

I brevet informeras hyresgästerna om att huset fått nya ägare.

Brevet är undertecknat ”Vänligast, Zlatan & Helena”.

En hyresgäst i huset som Hem & Hyra talat med berättar att han sett paret i området. Men personen blev ändå rejält överraskad när han fick den kände fotbollsspelaren som hyresvärd.

– När jag fick brevet och såg namnen tänkte jag Wow, lite så. Det var oväntat, säger hyresgästen.

Zlatan Ibrahimović äger sedan tidigare flera fastigheter i Sverige. Skälet till att hyreshuset på Östermalm köptes nämns med en mening i brevet till hyresgästerna. ”Tillfället gavs och vi tog det”.

Men hyresgästen har inte märkt av att huset har fått nya ägare.

– Nej det är ingen skillnad alls sen de tog över, det har alltid funkat bra att få hjälp när det behövs, säger personen.

Utdrag ur Lantmäteriets register visar att den förra fastighetsägaren köpte huset 2019 för 84 miljoner och sålde det i april 2022  till nuvarande ägare för 130 miljoner kronor.

Förutom brevet till hyresgästerna har Hem & Hyra även tagit del av flera hyresavier som bekräftar att Zlatan Ibrahimovic är hyresvärd.

En slagning på bankgironummret på hyresavin visar att pengarna går till ett bolag där Zlatan Ibrahimović står som ägare. Bolaget bildades en månad efter fastighetsköpet och uppges syssla med Fastighetsförvaltning.

Hem & Hyra har sökt hyresvärden för att få svar på några frågor men inte fått något svar.

Enligt brevet till hyresgästerna meddelar paret dock att det i nuläget inte finns några konkreta planer för fastigheten.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.