Annons

Lys upp mörkret på balkongen

Tips & Råd Med solcellsbelysning och ljuslyktor lyser du upp uteplatsen och balkongen nu när det börjar skymma och kvällarna blir mörkare.
Foto: Angelica Söderberg
PÅ VÄGGEN I SPALJÉN: två stycken solcellslampor som glödlampa och kolibri, Clas Ohlson, 29,90 kronor/styck. PÅ BORDET: ett batteriljus Enjoy Candles/ Inreda.com, 207 kronor, liten solcellsbuddha, Bauhaus, 89 kronor, solcellslykta som en glaskula, Rusta 79,90 kronor. NEDANFÖR BORDET: Lykta med  batteriljus i, Enjoy Candles/ Inreda.com, 207 och 252 kronor, batteridriven tunn ljusslinga på metalltråd i palmen, Designonline.se, 69 kronor, svart solcellslykta, Clas Ohlson, 299 kronor, vit rund solcellslykta, Clas Ohlson 49,90 kronor, rund solcellslykta i glas, Rusta 79,90 kronor. MÖBLER: rottingfåtölj, 2 995  kronor, brickbord 559 kronor, rosa sammetskudde 349 kronor från Tyr Hem & Kök, flamingokudde, Indiska, 249 kronor, rosa fleecepläd, Rusta, 29,90 kronor, sjögräsmatta från Bauhaus, 249 kronor. Växter och krukor från Tyresö handelsträdgård.

Deppa inte för att sommaren snart är slut! Njut i stället av höstkvällarna och skapa en mysig oas ute på balkongen med plädar, växter och framför allt belysning – som sköter sig själv!

Ett smart tips är att bygga med ljusslingor på höjden och längs balkongräcken, då känns balkongen automatiskt större. Även lyktor längs golvet skapar en rymd och lyser upp mörka hörn och skrymslen vilket ger ett spännande och varierat ljus.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Njut av dina vackra blommor även på kvällen och dekorera med solceller i blomlådor och krukor så blommor och blad lyser upp. Det ger en tropisk känsla och sensommarkvällarna kommer att leva i minnet hela hösten.

Annons

Hyresgästföreningens förbundsjurist Susanna Skogsberg vet vad som gäller för elprodukter utomhus:

– Många balkonger har i dag eluttag. Har du inte det, börja med att kolla med din värd vad det är som gäller – och att de ordnar det med en behörig elektriker. Du får alltså inte på egen hand dra el då det dessutom innebär ett ingrepp i fasaden. Inte heller kan man dra el genom ett fönster eller en balkongdörr då det måste vara jordat eluttag utomhus samt att det kan bli farliga klämskador på kablarna. Låt alltid en behörig elektriker i samarbete med din hyresvärd utföra jobbet.

Annons
Läs ocksåBehåll eller röj? Så kommer du igång med rensningen hemma
Fakta: Inredningstips för balkongen

1.  Mönstrad solcells­rislampa med mönster, Rusta, 60 kronor.
2. Färgglad led-taklampa (4 meter sladd), Ikea, 399 kronor.
3. Snygga solcellsglöd­lampor med hängögla. Jula, 99 kronor/4 stycken.
4. Färgglad solcellsslinga, Biltema, 49 kronor.
5. Solcellslykta, Gardenstore.se, 199 kronor.
6. Solcellsflamingor, Rusta, 100 kronor/3 stycken.
7. Solcellslampa med tre klot, Rusta, 100 kronor.
8. Klassisk lykta för värmeljus eller lägga ned en diodslinga i, Mio, 79 kronor.
9. Utomhusgolvlampa i svart, rostfritt stål (3 m sladd), Bygghemma.se, 1 388 kronor.
10 .Stilrena solceller att fästa på balkongräcket. Jula, 49,90 kronor/3 stycken.
11.  Solcellslampa att sticka ned i blomlådan, K-rauta, 81 kronor.
12.  Solcellskaktusar, Rusta, 80 kronor/ styck.
13.  Vit stenformad sollcellslampa, Bauhaus, 299 kronor.
14. Roliga solcellshundar, Rusta, 100 kronor styck.

Läs också Maxa tv-myset med rätt prylar, ljus och inredning Håll värmen genom vinterkylan – med rätt inredning och ljus Så får du vackra väggar hemma – med din egen stil Så pimpar du balkongen för våren och sommaren

Trygghet i boendet

Ja!

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.