Annons

Värden vill ­bestämma hur jag packar in i kylen

Vårt kylskåp rinner det vatten ifrån var och varannan dag. Det ligger på golvet när vi vaknar. Vi öppnar inte kylen mer än nödvändigt. Det är rent i kylen. Var sak har sin plats.

Vi försökte rengöra det lilla dräneringshålet i mitten av kylen. Ingen bättring. Vi rengör relativt ofta. Vaktmästaren var uppe och testade att rengöra hålet med någon borste, vilket inte heller gav effekt. Då gjorde vi det kallare i kylskåpet, med vaktmästaren i samförstånd. Men det har inte hjälpt. Då fick vi tillsagt att vi inte skulle ha kylvarorna så nära väggarna.

Det betyder att vi inte kan använda kylskåpets hela utrymme. Är detta verkligen rimligt eller korrekt. Blir väldigt stort bortfall i kylen vilket är ett problem för en stor familj som vår. Och väldigt tidskrävande om man ska hålla koll så att inget står för nära.

Undrar: Husmor

Ni ska naturligtvis få kylskåpet lagat eller utbytt. Inte ska ni behöva flytta varor i kylskåpet, det är helt orimligt och knappast acceptabelt ur hygienisk aspekt.

Om hyresvärden inte vill åtgärda problemen bör ni ta hjälp av Hyresgästföreningen. Med Hyresgästföreningens hjälp kan ni begära att hyresnämnden ålägger hyresvärden att åtgärda kylskåpet.

Senaste frågorna
Visa fler
Om Hyresakuten

Här kan du som medlem i Hyresgästföreningen få svar på juridiska bostadsfrågor.

Skriv till
Hyresakuten
Hem & Hyra
Box 7514
103 92 Stockholm

Skicka frågor via e-post:
hyresakuten@hemhyra.se

Vi svarar på frågor av mer övergripande intresse och i den mån vi hinner.

Vill du ha snabbt svar vänd dig direkt till Hyresgästföreningen
Där hittar du också fler frågor och svar.

Illustrationer: Ann-Li Karlsson.

Trygghet i boendet

Ja!
Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.