Annons
Susanna Skarrie, Chefredaktör/ansvarig utgivare/vd

God jul alla kära läsare

Jag har en enda sak på min bucketlist (alltså saker som jag vill hinna innan jag dör): att se en levande bengalisk tiger. Jag vet inte riktigt hur det ska gå till. Dottern hävdar att de finns i sydvästra Bangladesh. Men när hon var där på tigersafari – till fots! – hade de lyckligtvis ingen tur. Jag vill helst sitta på elefantrygg när jag förverkligar min livsdröm.

I brist på tigrar har jag självmedicinerat med katter. Katter är smarta, självständiga och vackra – som tigrar. En del av dem har till och med humor. Som min katt Poa, en reslig jägare med inslag av norsk skogskatt.

”Hunden är borta! Vi måste ringa polisen.” Ex-svärmor är förtvivlad. Den älskade hunden är försvunnen. Några av oss går ut och letar. Jag går igenom rum efter rum inomhus. Så till sist: längst inne i sovrummet hittar jag en darrande hund som inte vågar ge ett ljud ifrån sig. Framför står vår majestätiska katt och fräser så fort hunden rör en tass. Jag svär på att hon blinkar mot mig.

Jag är inte ensam om att älska katter, förstås. Var sjätte hyresgäst njuter av en katt hemma. Det kan dock bli en dyr affär om man inte sköter katten rätt. Vi har undersökt alla överklagade domar det senaste året där katter varit inblandade. Katter i lägenhet orsakar skador som kostar många miljoner – och där hyresgäster fått betala 950000 kr i skadestånd.

Men en katt som trivs orsakar inga problem. Ett stort tack till alla er läsare som skickat bilder på hur man gör det mysigt för sin katt. Bilderna hittar du på www.facebook.com/hemhyra. Där kan du även rösta på bästa bilden och tävla om fina priser. Både bilder och tävling hittar du även på hemhyra.se.

För att julen ska bli en glad högtid utan stress har vi samlat massor av tips som underlättar livet:

En riktigt god, vilsam och rolig jul önskar jag er alla!

Fler krönikor av Susanna Skarrie
Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.