Annons

109 miljoner i vinst för HFAB i Halmstad

Halland Inga vakanser och ökade hyresintäkter. Det går bra för det kommunala bostadsbolaget i Halmstad. Vinsten för 2014 landar på 109 miljoner.

När HFAB summerar 2014 kan de konstatera att intäkterna från hyrorna är fyra procent högre än 2013, nu hela 716 miljoner kronor. Det är en bidragande orsak till vinsten på 109 miljoner kronor, efter finansiella poster och före skatt

I resultatet ligger också reavinster på cirka 39 miljoner kronor från två försäljningar, ett bestånd på Maratonvägen till HSB och 60 lägenheter i Andersberg till Willhem. HFAB har inte sålt för att de behöver få in pengar.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är bra att det kommer in andra aktörer i områden där vi är dominanta, så att vi är flera som kan utveckla dessa, säger HFAB:s vd Sven Alexandersson.

Marknadsvärdet på bolagets fastigheter ökade från 6,7 till 7,4 miljarder kronor. Under året blev 102 lägenheter inflyttningsklara och 159 lägenheter började byggas. Direktiven är att bygga cirka hundra lägenheter per år.

Annons

Byggtakten ser inte ut att räcka. Antalet sökande per lägenhet ökade 2014 med 37 procent och kötiden med fem månader och ligger i dag i genomsnitt runt fem/sex år.

Läs ocksåMan lät bli att ändra sin adress – döms igen men slipper fängelseDe fotografier som polisen tog under husrannsakan används som bevisning mot mannen som är misstänkt för grovt folkbokföringsbrott.

– Efterfrågan på hyresrätter har ökat de senaste åren. Befolkningstillväxten ökar i Halmstad och i större grad än förväntat. Vi ser det på kötiderna och vi har lätt att hyra ut nybyggda lägenheter. Vi skulle kunna bygga mer, och letar, på olika sätt, efter byggrätter.

2013 års vinst var cirka 65 miljoner kronor. Nya redovisningsregler för hur underhållskostnader bokförs, samt reavinsten, gör att Sven Alexandersson menar att resultaten 2013 och 2014 är ungefär lika stora.

Annons

Halmstad kommun kommer att plocka 27 miljoner kronor från vinsten. Mer om det kan du läsa här.

Läs ocksåFörhandlingarna bröt samman när Ulfs värd ville höja hyran med 12 procent – det händer nuEn tvådelad bild. En del visar två anonyma män i kavaj som står med armarna i kors och vänder ryggen mot varandra. En del visar en äldre man med mustasch och grått hår.
Läs också Nu kan du ange din granne på webben – värden vill komma åt svartuthyrning Sjukpensionären Tomas får hyreshöjning på 350 kronor: "För mig kommer det att kännas" Rapport: Så stor del av din hyra blir vinstpengar för hyresvärden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.