Annons

319 bostäder säljs till hyresgäster

Luleå Nåidens fastighetsbolag Igeln vill sälja samtliga hyresrätter i Luleå för att kunna bygga bostadsrätter. Hyresgäster erbjuds att köpa ut sina bostäder.

Det handlar om 193 lägenheter på Munkebergsgatan och 126 lägenheter på Porsön.

Fastigheter som köptes av Lulebo 2009 respektive 2011.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bostadsbolaget Igeln, ägt av Nåiden, har gått ut med en förfrågan bland hyresgästerna om att få bilda bostadsrättsförening och köpa sina lägenheter.

– Det är för att kunna investera i andra projekt, säger vd Stefan Erixon till Norrbottens-Kuriren.

Annons

Nåiden planerar att påbörja ett bygge i Södra hamn till sommaren. 300 bostadsrätter ska byggas. Projektet kommer att finansieras av utförsäljningen.

Läs ocksåUtbudschock på bostadsrätter att hyra: "Det är hyresgästernas marknad"Utbudschock på andrahandsmarknaden. Hamid Samadzadeh märker att det är svårare att hyra ut.

Dessutom kommer en ny affär kungöras inom kort, uppger Erixon.

Hyresgästerna ska enligt utskicket få en vecka på sig att anmäla sitt intresse till en av bostadsbolaget anlitad mäklare.

Annons

– Hyresgäster har hört av sig och är oroliga. De har reagerat på den korta tid de har på sig att ge ett svar. För hyresgästerna är det viktigt att det här går riktigt till. Det handlar ju om deras hem, säger Hyresgästföreningens jurist Mikael Renqvist.

Läs ocksåAlingsåshem backar från försäljningsplaner: "Inte en god affär", säger vd:nMikael Dolietis vd för Alingsåshem.
Läs också Ministern pressas om problem för BRF-hyresgäster: ”Djupt problematiskt” Hyr du av BRF? Tänk på det här: ”Behöver ifrågasätta” Föreningen som tvingar bort hyresgäster – kamerabilder blev till anklagelser: "Nedbrytande"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.