HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

319 bostäder säljs till hyresgäster

Luleå Nåidens fastighetsbolag Igeln vill sälja samtliga hyresrätter i Luleå för att kunna bygga bostadsrätter. Hyresgäster erbjuds att köpa ut sina bostäder.

Det handlar om 193 lägenheter på Munkebergsgatan och 126 lägenheter på Porsön.

Fastigheter som köptes av Lulebo 2009 respektive 2011.

Läs ocksåMonika och Pekka kan andas ut – utredning ändrade ingetEn kvinna och en man som står på varsin sida om en stor skylt med Kopparstadens logga på.

Bostadsbolaget Igeln, ägt av Nåiden, har gått ut med en förfrågan bland hyresgästerna om att få bilda bostadsrättsförening och köpa sina lägenheter.

– Det är för att kunna investera i andra projekt, säger vd Stefan Erixon till Norrbottens-Kuriren.

Nåiden planerar att påbörja ett bygge i Södra hamn till sommaren. 300 bostadsrätter ska byggas. Projektet kommer att finansieras av utförsäljningen.

Läs ocksåEfter två års utredning - sex personer åtalade i Lulebohärvan

Dessutom kommer en ny affär kungöras inom kort, uppger Erixon.

Hyresgästerna ska enligt utskicket få en vecka på sig att anmäla sitt intresse till en av bostadsbolaget anlitad mäklare.

– Hyresgäster har hört av sig och är oroliga. De har reagerat på den korta tid de har på sig att ge ett svar. För hyresgästerna är det viktigt att det här går riktigt till. Det handlar ju om deras hem, säger Hyresgästföreningens jurist Mikael Renqvist.

Läs ocksåGotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter
Läs också 43-årig kvinna åtalad efter explosionen i Luleå Ovanliga beslutet – får tillbaka 30 000 kronor efter att ha hyrt bostadsrätt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.