Annons

Stor försäljning av fastigheter i Vännäs

Vännäs Vännäs fastigheter ska sälja fyra av sina hus. Bolaget räknar med att få in 55 miljoner kronor och ska bygga ett boende för äldre.
Foto: Vännäs Fastigheter AB
Det här huset på Liljas väg 15 i Vännäs är ett av fyra som är till salu.

Behovet av boenden som är anpassade för äldre är stort. Därför skall Vännäs fastigheter bygga ett äldreboende på Östra Järnvägsgatan.
– Det ska bli ett boende med 40 lägenheter. Förhoppningen är att det ska stå klart 2020, säger Vännäs Fastigheters VD, Per Lundqvist.
Det nya äldreboendet beräknas kosta 80-90 miljoner kronor att bygga. För att minska lånebehovet har bolaget beslutat att sälja fastigheter.
– Vi annonserar ut fyra hus på Liljas väg. Bland annat nybygget som stod klart förra året, säger Per Lundqvist.
Vännäs Fastigheter räknar med att få in 55 miljoner kronor i försäljningen och de pengar går direkt till det kommande bygget. Till det kommer också pengar från försäljningar av industrifastigheter.
Vännäs Fastigheter har anlitat en mäklare och fastigheterna ligger ute på annons.
– Vi hoppas att försäljningen ska bli klar till sommaren, säger Per Lundqvist

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Många nekas lägenhetsvisning långt efter pandemin: "Ställer inga krav" Hotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas Hyresgästföreningen kritiska efter granskning – "Går inte blunda för hur det ser ut" Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.