HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

71 lägenheter blir 137 i Umeå

Umeå ​Snart är det inflyttningsdags i de nybyggda lägenheterna på Geografigränd 2. De ersätter de lägenheter som totalförstördes vid en brand på julafton 2008. 71 nerbrunna lägenheter blir nu 137 nybyggda. Inflyttning sker i mars nästa år.

​Det var på  julaftonen 2008 som en brand utbröt i ett av AB Bostadens hyreshus på Geografigränd. 71 lägenheter totalförstördes och hyresgästerna, över 200 människor, tvingades flytta till andra boendelösningar.

För drygt ett år sedan startade uppbygganden av nya bostadshus på samma adress och snart har det blivit dags för inflyttning.

Läs ocksåRektor Galatia förlorar kontraktet i hovrätten: "Om jag bara vetat..."

Det blir totalt 137 lägenheter, 80 ettor, 33 tvåor och 24 treor. Det första huset beräknas stå klart för inflyttning i mars 2012. de hyresgäster som fick se sina hem brinna ner för tre år sedan har förtur till de nya lägenheterna och ett 10-tal har visat intresse för att flytta tillbaka. 

Det eldhärjade huset totalförstördes och resterna revs, men delar av fastigheten har sparats. Bland annat tegelstenar som återanvänds i de cykelskjul som byggs. 

”De skador som elden lämnat kvar på dessa är en påminnelse om det som hänt”, skriver AB Bostaden i sitt nyhetsbrev.

Läs ocksåEn vecka efter Boråsbranden är deras liv ett kaos: "Vart ska jag ta vägen?"
Läs också Rektor Galatia hyrde ut på deltid - nu mister hon sin lägenhet: "Visste inte att det var fel" Samir räddades av sin hund när huset stod i brand Bråk om marmorhandfat - slutar med vräkning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.