HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

AB Bostaden bygger nytt på Geografigränd

Umeå ​137 lägenheter ska byggas där de nedbrunna husen på Geografigränd stod. Bygger startar i början av oktober och AB Bostaden satsar stort, en inglasad vinterträdgård ska bli kvarterets mötesplats året om.

​Det var  julafton för två år sedan som larmet gick om en köksbrand på Geografigränd. Branden släcktes men sju timmar senare blossade den upp på nytt och tre fastigheter fick utrymmas.

71 lägenheter totalförstördes och omkring 200 personer miste sina hem. Branden blev en av de största i Umeås historia.

Läs ocksåSlarv med spisen avslöjade misstänkt cannabisodling

Men det är historia nu. I början av oktober startar bygget av 137 nya lägenheter på Geografigränd, 79 1:or, 34 2:or och 24 3:or. Entreprenör är NCC.

Det blir lågenergihus med individuell mätning av el, och varmt och kallt vatten. Energiförbrukningen ska vara under 65 kwh per kvadratmeter.
 
– Vi arbetar idag för hållbara bostadsområden, och då gäller det alla tre aspekterna; de ekologiska men också de sociala och ekonomiska. Det är helheten som är viktig, säger Ann-Sofi Tapani, vd på AB Bostaden.
 

I samband med att man bygger nytt på Geografigränd ska också en inglasad vinterträdgård byggas. Den kommer att fungera som kvarterets mötesplats året runt och ska även kunna användas för att ta emot studiebesök.

Inflyttning beräknas ske i mars 2012. Hyrorna i de nya fastigheterna blir, enligt AB Bostaden, cirka 4100 kronor för en lägenhet på 35 kvadratmeter.

Läs ocksåGlömde pasta på spisen - får betala 200 000 kronor
Läs också Emil fick sänkt hyra för lägenheten – men betalar över 2000 kronor för parkeringen Brandmannens råd hjälper dig att överleva branden Osäkert om ny lag skyddar ditt kontrakt vid brand

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.