Annons

Ägarlägenheter blir hyresrätter i Västerås

Västerås Det blir inga ägarlägenheter på Viksäng för kommunala bostadsbolaget Mimer. I stället för de planerade 20 ägarlägenheterna uppför bostadsbolaget nu hyresrätter.

Orsaken till att man tänkt om är att man är orolig för att lägenheterna inte ska bli sålda.

– I det konjunkturläge som råder nu så känns det svårt att sälja både nytt och begagnat. Eftersom lägenheterna inte heller ligger i något a-läge i Västerås tror vi att det finns risk för att vi inte säljer dem, så enkelt är det, säger Mimers vd Fredrik Törnqvist.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Enligt honom är det dock inte uteslutet att Mimer kommer att bygga ägarlägenheter i framtiden.
– Det vore spännande att testa en annan gång, helt klart.
Mimer planerar att uppföra två punkthus på Viksäng. Bara det ena skulle innehålla ägarlägenheter. Det andra ska bli lägenheter för personer 55+ och de planerna står fast. Bolaget räknar med att ta första spadtaget till de nya lägenheterna någon gång under hösten.
Ägarlägenheter är en vanlig boendeform i andra europeiska länder och har varit tillåtet i Sverige sedan 2009. Det fungerar så att man äger sin lägenhet, till skillnad från en bostadsrätt där man äger en andel i föreningen.

En annan skillnad är att en ägarlägenhet får man hyra ut i andra hand utan att be om lov. Regeringen hoppades att det skulle byggas mellan 3000 och 5000 ägarlägenheter om året i landet, men hittills har bara drygt 400 byggts i hela Sverige.

Annons
Läs också Okända män i trapphuset – grannlägenheten var en bordell: ”Jag misstänkte att något inte är som det ska” Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet” Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet” 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.