Annons

Allokton räddas av bank och ägare

Sundsvall ​Fastighetsbolaget Allokton, som hyr ut 168 lägenheter i centrala Sundsvall, var nära konkursens brant. Men företaget kämpar vidare och tror sig nu klara krisen med nya banklån och ägarstöd.

​Företaget har kallat till extra bolagsstämmor, som ställts in eller skjutits upp.

Den 7 december ska den extra bolagsstämma som ajounerades i onsdags återupptas. Då visar det sig slutgiltigt om företaget har den stabilitet som aktiebolagslagen kräver. Först då kan Jakob Johansson, numera majoritetsägare i Allkoton, andas ut:

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din
– Men jag är positiv, vi kommer att klara det med hjälp av ett nytt låneavtal med banken och den så kallade kreditfacilitet vi tecknat och med vars hjälp vi nu kan investera i fastigheterna på ett annat sätt än tidigare.
Jakob Johansson lovar också bättre tider för hyresgästerna.
– Det är ju tack vare dem vi finns till och vi ska bli ännu bättre på underhåll och annan skötsel av våra fastigheter, säger han.

Annons
Fakta: Fakta/Allokton

Allokton är ett privatägt fastighetsbolag som bildades 2005.

Bolaget har fastigheter i 19 svenska städer.

2007 köpte Allokton fastigheter i Sundsvall för 232 miljoner kronor av Stig Svedberg, ägare till Tvättbjörnen Förvaltning AB.

Totalt äger Allokton 20 fastigheter,168 lägenheter, i centrala Sundsvall.

Läs också Krisande hyresvärd förlorar hus – hundra hushåll påverkas av ekonomisk krasch Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs Viking Vestin har fått tillbaka elen efter konkursen: "Nu hör jag radion igen" Hyresgäster i Vidsel utan el efter konkurs – varken kyl, ugn eller belysning fungerar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.