Annons

Älvkarlebyhus river 48 lägenheter

Älvkarleby ​Kommunala Älvkarlebyhus river två hus ur sitt bestånd. Orsaken är att bolaget har för många tomma lägenheter.

​De aktuella husen ligger i centrum respektive Berget, den del av Älvkarleby där antalet tomma lägenheter är störst. Totalt berörs 24 hyresgäster som kommer att erbjudas andra lägenheter.

Annons
-Det är inte direkt något problem, vi har ju gott om tomma lägenheter, säger bolagets vd Eva Henebäck.
De senaste åren har antalet vakanser hos Älvkarlebyhus ökat. På Berget är 30 procent av bolagets lägenheter tomma.
Eva Henebäck tror att den rådande lågkonjunkturen är en bidragande orsak.
–         Och sen är ju vi en ort som har problem med att ungdomar flyttar till andra orter för att studera eller jobba. De som stannar kvar bor ofta kvar längre hemma hos föräldrarna.
Genom att riva hus hoppas bolaget på sikt kunna förbättra sin ekonomi och så småningom kunna satsa på nyproduktion.
-Vi behöver tillföra nya bostäder. De flesta hus vi har i dag är byggda på 1950- och 1960-talen och har ett stort underhållsbehov. Vi behöver större variation i vårt utbud.
Rivningen påbörjas nästa höst och beräknas kosta totalt tre miljoner kronor.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgäster tvingas flytta för ny bensinmack: "Jag fick total panik" Fördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet” Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Efter sprängdåd: Fler termosbomber tillverkades och gömdes i källarförråd Lennart är ensam kvar i hyreshuset som ska rivas men vägrar att flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.