HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Arvidsjaurhem vill höja hyrorna

Arvidsjaur Arvidsjaurhem vill höja hyrorna med 3,70 procent från årsskiftet.

Arvidsjaurhem och Hyresgästföreningen har hunnit träffas en gång för att förhandla om nästa års hyror. Arvidsjaurhem vill höja dem med 3,70 procent. Omräknat till en trea på 75 kvadratmeter skulle det innebära en hyreshöjning på 218 kronor i månaden.

– Arvidsjaurhem har låga kostnadsökningar vad gäller fjärrvärme och vatten, det hyreshöjningen handlar om är det avkastningskrav som kommunen beslutat om, säger Roger Enbom, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Annons
Läs ocksåSå mycket höjs hyran i Stockholm 2023 – se hela listanpengar

Arvidsjaur kommun har beslutat om ett avkastningskrav på åtta procent. Omräknat i pengar handlar det om cirka 1,7 miljoner kronor, pengar som bolaget måste ta in på antingen höjda hyror eller sänkta kostnader.

Den första förhandlingsomgången genomfördes i veckan. Parterna kunde då inte komma överens.

Annons
Läs också Högre hyror och skenande räntor – då vill fler byta lägenhet: "Kan inte bo kvar" Gaskrisen: Eva hotas av sexdubblad värmekostnad – ”Vet inte hur jag ska ha råd” Så mycket höjs hyran i Stockholm 2022 – se hela listan Hyresgästföreningen avslog Michels överklagan – stängs av efter lokalt engagemang

Arvidsjaurhem vill höja hyrorna

Arvidsjaur ​Arvidsjaurhem vill höja hyrorna med drygt fyra procent från och med första januari nästa år. Det skulle innebära en hyreshöjning på drygt 230 kronor per månad för en trea.

​Det kommunala bostadsbolaget Arvidsjaurhem har hört av sig till Hyresgästföreningen med ett krav om att få höja hyrorna. Bolaget vill ha en höjning på 4,02 procent.

Kravet på hyreshöjning beror, enligt det yrkande bolaget gjort till Hyresgästföreningen, på att Arvidsjaurhem måste betala en borgensavgift till kommunen, att kommunen kräver avkastning, samt att bolaget ska gå med vinst 2012.

Annons
Läs ocksåHyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta

Skulle Arvidsjaurhem få igenom sitt krav innebär det en hyreshöjning på 233 kronor per månad för en trea på 75 kvadratmeter.

Förra året krävde Arvidsjaurhem en hyreshöjning på 4,49 procent, det högsta kravet i Norrbotten. Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen slutade höjningen på 2,45 procent.

Annons
Läs också De första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningen Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.