Annons

Balkongerna håller på att rasa

Härnösand Minst två balkonger på Idrottsvägen 3 i Härnösand hänger löst. Rasrisken är stor och situationen akut. Området nedanför är avspärrat och balkongerna plomberade - i väntan på ägarbyte.

​Huset på Idrottsvägen 3 konkursförvaltas och är i stort renoveringsbehov. Fasaden flagar och balkongerna är så förfallna att de håller på att släppa från sina fästen.

– Vi plomberade dem i juli när vi tog över som fastighetsskötare, säger Stig Svedberg på fastighetsbolaget Tvättbjörnen Förvaltning AB i Sundsvall.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Men det skulle ha gjorts för flera år sedan. De är i dåligt skick och ska absolut inte användas.

Vilket lyckligtvis Annie Eriksdotter, en av hyresgästerna i huset, också förstod för länge sedan.

– En av anledningarna till att jag ville hyra här var att lägenheten hade två balkonger. Men den ena har jag aldrig kunnat använda sedan jag flyttade hit för sex år sedan, berättar hon.

Läs också14-åring föll från balkongen - värden dömd för tredje gången: "Ska överklaga"Tvådelad bild. Ena delen av bilden visar golvet på balkongen. Ett stort hål syns. Den andra delen visar byggnaden där Svea hovrätt håller till.

Annie slog larm i går när hon upptäckte att läget förvärrats ytterligare. Eftersom hennes balkong är plomberad har Annie inte kunnat skotta bort snön i vinter. Belastningen har nu gjort att balkongen nästan släppt och hänger snett ut från fasaden.

Annons

– Så såg det inte ut för några dagar sedan. Jag ringde och sa till. Det finns ju barn som leker här.

Igår eftermiddag skickade Tvättbjörnen ut personal för att skotta balkongerna och spärra av området under dem.

Läs ocksåStank från skithål och rostiga balkonger - värden svarar med att polisanmäla hyresgästernaEn kvinna utanför ett flerfamiljshus.

– Det är det vi kan göra. Som tillfälliga fastighetsskötare görs inga investeringar, bara de mest akuta åtgärderna. Vi ”släcker bränderna” så att säga, säger Stig Svedberg.

Thomas Olsgårdens fastighetsbolag Bostad Nord Härnösand försattes i konkurs i juli 2010 och har sedan dess konkursförvaltats av Advokatfirman Abersten.

De 15 fastigheterna i Härnösand har nu delats upp och sålts till olika lokala privatpersoner.

Annons

Huset på Idrottsvägen 3 får ny ägare 1 februari.

På frågan om hon tror att huset nu kommer att underhållas och skötas bättre i framtiden skrattar Annie.

– Jag säger bara så här: Ingenting kan bli sämre än när Olsgården ägde huset, säger hon.

Läs också Efter ombildningen – blir av med sin uteplats: "Det kan bli bråk" Pojke föll sex meter när balkongen gav vika – hyresvärden dömd på nytt Elisabeth får tillbaka 27 000 – värden tog betalt två gånger för balkonginglasning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.