Annons

Bensinlukt i lägenheter i Granloholm

Sundsvall ​En bensinliknande lukt har spridit sig i Mitthems radhuslägenheter på Uppsalavägen i Granloholm. - Vi tar detta på största allvar och gör vad vi kan för att lokalisera problemet, säger Mitthems vd Hans Selling.

​Totalt har sex radhuslägenheter drabbats av en stark illaluktande bensindoft. Två av lägenheterna är särskilt utsatta.

Mitthem har ingen aning om varifrån bensinlukten kommer trots att noggranna besiktningar i lägenheter och omgivningar gjorts under veckan.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Vi har ännu inte hittat vad som orsakar luktproblemet. Vi kan bara konstatera att problemet finns där. Nu kopplar vi in ytterligare expertis för att ta jordprover på marken runt omkring, säger Mats Lindholm, tekniker vid Mitthem, i ett pressmeddelande.

Annons

Även miljökontoret har sniffat runt utan resultat. Men miljödirektör Andreaz Strömgren anser att de inte behöver vidta några ytterligare åtgärder eftersom Mitthem nu undersöker saken själva.

– Det handlar inte om någon hälsorisk och det är inte frågan om någon evakuering, säger Mitthems vd Hans selling till Hem & Hyra.

Annons
Läs ocksåNu vågar Anastasiia bjuda hem sonens kompisar igen

Bostadsbolaget kommer att undersöka saken vidare under helgen.

Läs också Juristen om hyresgäster som krävs på betalning för störning: "Unik prövning blir vägledande" Hyresgästen Anastasiia anklagas för störningar: "Känner mig ständigt övervakad" Familjen Nilsson störs av mystiskt ljud – värden har letat förgäves efter källan i två år Tuppade av efter fall – vaknade upp med hot om uppsägning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.