HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Beslut om försäljning sköts upp

Gävle Igår måndag skulle kommunfullmäktige tagit beslut om Gavlegårdarnas planerade försäljning av 803 lägenheter. V och S ville att ärendet skulle utredas vidare och så blev det. Men utredningstiden blev inte längre än en vecka då SD och Alliansen direkt kallade till ett extrasammanträde redan 20 december.
Foto: Lena Mattsson
Beslutet om Gavlegårdarnas försäljning av 803 lägenheter på bland annat Brynäs har skjutits upp en vecka.

Kommunala Gavlegårdarnas senaste försäljningsplaner har väckt missnöje hos Hyresgästföreningen och enskilda hyresgäster. I lokaltidningarna och på nätet har debattartiklar och insändare funnits i mängd.

Inom kommunpolitiken har turerna också varit många och det blev alltså inget beslut vid kommunfullmäktiges sammanträde i måndags. V och S lyckades då få igenom en återremiss med argumenten att försäljningen inte utretts tillräckligt.

Läs ocksåSå stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt

Men redan 20 december ska frågan tas upp igen då SD och Alliansen kallat fullmäktige till ett extrasammanträde.

Annons

Hyresgästföreningen bjuder in till ett möte på Brynäs för berörda hyresgäster på torsdag, 14:e december. På mötet kommer tjänstemän från Hyresgästföreningen delar av föreningsstyrelsen att medverka. Frågor som kommer att tas upp är bland annat vilka rättigheter hyresgäster har när deras lägenheter säljs.

De adresser som är aktuella för försäljning är: Södra Hospitalsgatan 9-13, 10, Södra Sjötullsgatan 12-14, Waldenströmsgatan 10, Boothsgatan 2-4, 8, Södra Fiskargatan 10-14, 13, 16-20, 15-17, Ladugatan 2-6, 1-3, på Brynäs och Porfyrvägen 1-7 samt Norrbågen 22-30 i Sätra.

Annons
Läs ocksåSaneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders

Läs mer här.

Läs också Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var" Uppsagd hyresgäst hade knarkfabrik i lägenheten Coliving-förespråkare vill ha utredning – vänder sig till regeringen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.