HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Boende i Bastebacka vill ha varmhyran kvar

Uddevalla ​Värden vill sänka hyran men att kostnaderna för värme och hushållsel hamnar på hyresgästen. Majoriteten av de boende i Bastebacka motsätter sig det och har fått rätt i första instans. – De får börja i rätt ordning! Visst kan jag betala för min värme, men då ska det vara tätt, säger Rebecca Antonsson.

​Rebecca Antonsson tar ett halvt kliv från vardagsrummet och är framme vid diskbänken i köket. Lägenhetens planlösning, öppna ytor, udda gavlar och minimala sovrum, skvallrar om fastighetens tidigare liv som motell.

Rebecca gillar det lugna läget och närheten till föräldrahemmet med tillhörande barnvakter. Hon trivs mindre med gamla element och ett ständigt drag. När det blåser ute är vinddraget tydligt också inomhus.

Läs ocksåKlagade för mycket - nu ska hela rasket rivasHål i ett innertak

I höstas ville värden ändra hyresvillkoren i samband med att separata elmätare installerades. Treorna skulle få kallhyra och betala hushållsel och värme separat.
Rebecca tycker att det är okej att ändra hyresvillkoren – men bara om det går att separera hushållsel och värme.
– Jag har inget emot att betala hushållselen, den kan jag påverka. Glömmer jag att släcka en lampa får jag skylla mig själv.

Kallhyran föreslås bli drygt 400 kronor lägre än varmhyran. Rebecca tror inte att det täcker kostnaden för uppvärmningen.
– Det fungerar inte här, värmen går ju rakt ut. Värden gnäller på oss för att vi har för mycket värme på, men vad ska man göra! 

Fakta: 3-i-topp för pensionärer

Tvisten i korthetI december fick KB Bastebacka Fastigheter avslag på sin ansökt om villkorsändring hos hyresnämnden i Göteborg. Nämnden ansåg att ändringen skulle medföra avsevärda försämringar. Beslutet är överklagat. 

Läs också Jessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls" Alla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs” Svåra fuktskador i sju lägenheter – hyresgäst anmälde inte vattenläcka Ingen lösning i hyresnämnden – Peter kan bli utan post i flera månader till

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.