HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bräcke vill skriva avtal för två år

Bräcke ​2,3 procents höjning från och med 1 april 2011 till sista mars 2012. Efter det ytterligare 1,2 procents påslag fram till 1 april 2013. Bräcke kommun vill förhandla med Hyresgästföreningen om ett tvåårsavtal för hyreshöjningarna.

​Bräcke kommun vill även höja avgiften för bilparkeringarna från nuvarande 110 kronor till 150 kronor från 1 april år 2012.

– Jag tycker det låter som ett relativt rimligt krav, det är till och med lägre än de höjda kostnadsökningarna, säger Hyresgästföreningens förhandlare Hasse Dahl.

Läs ocksåDe första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningenBunt med pengar och drönarbild på Malmö.

I fjol höjde inte Bräcke hyrorna överhuvudtaget.

– De är duktiga på att vara kostnadseffektiva, men ibland är man ju tvungen att höja hyran för att ha pengar till att sköta fastigheterna, säger Hasse Dahl.

Hyresförhandlingarna inleds 24 februari.

Läs ocksåFörhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster
Läs också Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år Här är kommunen där hyresgäster får sänkt hyra - 970 kronor billigare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.