Annons

Brandfilt till alla hyresgäster

Örnsköldsvik Övikshem har utrustat alla sina lägenheter med brandvarnare. Nu får hyresgästerna även brandfiltar. Under tre år delas närmare 3 400 filtar ut.

”Som en del i vårt brandskyddsarbete och med omtanke om våra hyresgäster kommer vi att utrusta alla våra lägenheter med brandfiltar”, skriver Övikshem i ett pressmeddelande.

De flesta bränder i svenska hem sker under december till februari. Övikshem vill öka brandsäkerheten och har därför numera brandvarnare i samtliga lägenheter och kommer nu även att utrusta alla lägenheter med en brandfilt.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Historiskt sett startar de flesta bränder i köket och då kan en brandfilt vara ett bra komplement i bostadens brandskydd, säger Maria Flodin, förvaltningschef på AB Övikshem.

Annons

Utdelningen sker i etapper över tre år. I år delas närmare 1 100 brandfiltar ut till boende i Valhalla och Gullänget. Resterande bostadsområden kommer få sina filtar under 2016 eller 2017. Totalt kommer närmare 3 400 brandfiltar att delas ut.

Om brandfilten används ska hyresgästen kontakta sin bovärd för en ny brandfilt, helt utan kostnad. Om inte brandvarnaren fungerar som den ska byts även den ut gratis.

Annons
Läs ocksåBrandmannens råd hjälper dig att överleva branden
Läs också Hans Fingal, 89, rädd för att brinna inne – så dåligt är brandskyddet i trygghetsboenden: ”Måste bli ändring” Boverket medger: brandskyddet brister på trygghetsboenden: "Inte lyckat" Bara ett av 19 fel på räddningstjänstens lista har åtgärdats Tvisten avgjord – så blir nya hyran i Övik

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.