HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Christian är yngste vd:n

Falkenberg Blott 32 år har Christian Kylin blivit vd hos det kommunala bostadsbolaget i Falkenberg. Själv vill han inte fokusera på ålder.
Foto: Petra Martinsson

32 år. Är inte det väldigt ungt för att vara vd?
– Jo kanske, men jag har redan jobbat som chef i några år. Att vara vd innebär ett stort ansvar men jag känner mig van vid arbetsuppgifterna.

Är du trött på frågan kanske?
– När jag var 28 år och blev fastighetschef fick jag höra den ofta. Det har dock minskat med tiden. Nu kommer sällan frågan upp.

Läs ocksåEvy, 91 orkade inte flytta två gånger − straffas med dubbla hyror

Innan du tog jobbet så pratade du med din styrelseordförande om att du har familj och små barn, hur gick snacket?
– Jag ville bara tydliggöra att jag har en treårig dotter och en sjumånaders baby hemma och att jag tänkte mig vara föräldraledig en period, vara mindre på kontoret. Styrelsen tyckte att det var en ickefråga.

Är du en karriärmänniska?
– Nej, och det svaret kan ju låta fånigt … men det har aldrig varit min målsättning. Däremot drivs jag av utveckling. Att utveckla mig själv, andra och bolaget. Jag gillar att få andra att växa.

Varför just bostadsbolag?
– Jag har alltid tyckt om att bygga och hemma hölls det alltid på med något. Mamma var projektledare och pappa byggde. Men tanken var att jag skulle bli lärare som jag hade vikarierat som. Jag sökte in till både Lärarhögskolan och Fastighetsekonomiprogrammet. Det senare blev, av tillfälligheter, förstahandsvalet.

Läs ocksåNu går Hyresgästföreningens klassiska logga i pension - men på Ulfs arm jobbar den vidareUlf Nilsson har Hyresgästföreningens symbol intatuerad på underarmen.

Kommer hyresgästerna att märka att de har en ung vd?
– Jag vill inte fokusera så mycket på ålder. Äldre kan tänka mer modernt än yngre. Att jag är ny vd kommer framför allt, nu till en början, att märkas i ett tydligare uttryck. Vi ska skapa ett gemensamt ´Fabo-sätt´ när vi kommunicerar. Jag ska också se till att vi producerar 500 nya bostäder till 2025.

 Vad ska en vd har för relation till hyresgästerna?
– Ingen alls, kan man säga. Det är organisationens roll att ha det och göra det bästa för hyresgästerna, fastigheterna och sköta driften. Min uppgift är att vi når våra mål.

Slutligen, har du någon favoritbyggnad i världen?
– Oj, hm, nej det kan jag inte säga. Jag blir mer fascinerad av konstruktionen som använts i olika byggnader. Dock har jag en förkärlek för stadsuppbyggnad och speciellt miljöer runt piazzorna i Italien.

Läs ocksåSå mycket höjer halländska värdar hyran 2022 – hela listan

Porträttet är tidigare publicerat i Hem&Hyras Skåne/Hallandsedition nummer 7 2015.

Fakta: Christian Kylin

Ålder: 32 år. Bor: Villa i Tvååker.Aktuell: Ny vd på kommunala bostadsbolaget Fabo i Falkenberg. Var fastighetschef på Derome i Varberg.Familj: Fru och två små barn.Senaste hyresrätten: ”Har alltid bott i hyresrätt, tills för ett par år sedan då vi flyttade till villa”.Gör i höst: Bygger sommarstuga. Hemmafixar. Spelar musik.

Läs också Viola och Anitha har bott ett halvt sekel på samma adress Grannkonflikt har pågått i 10 år - fick heller ingen lösning i nämnden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.