Annons

Christina trivs bland seniorer

Gävleborg Hem & Hyra har skrivit om många äldres oro för att nya seniorboenden är dyra. Christina Pettersson i Gävle håller med men trivs oerhört bra som 55-plussare.

Gymnastik en gång i veckan. Fika och lättlunch varje dag. Alltid människor i huset men inget spring på nätterna. Christina Pettersson i Gävle listar fördelarna med 55+.

När Christina Pettersson flyttade till ombyggda Urbergsterassen i Gävle för drygt tre år sedan var hon en av de yngsta i huset. Nu finns många fler än hon som är flera år under 65 i huset.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det var lugnet som lockade Christina att flytta, att efter ett helt yrkesliv på daghem och skolor inte längre ha småbarn in på sig. Och så var det utsikten från åttonde våningen.
– Jag ser ända till Skutskärsfabriken och dit är det nästan två mil! Och årstidsväxlingarna är fantastiska, säger Christina.

Annons

Det enda som inte är odelat roligt är hyran. Nära 4 500 kronor för tvårummaren tar hälften av sjukbidraget.
– Jag vet att det är 500 billigare i grannhuset för där är det inte anpassat som här och badrummen är mindre. Men det är det enda negativa, säger Christina.

Varje vecka är Christina med på gymnastiken som ordnas i huset och vill hon träffa folk finns det alltid några i fiket längst ned i huset.
– Det här boendet blir vad man gör det till. Bara för att det är tyst är det ingen dov stämning här. Vill man ha fest så kan man hyra fiket! säger Christina.

Annons
Läs ocksåDomstolen har bestämt – pensionären Anette slipper ha barnfamiljer som grannar: ”Kaos och obehag i kvadrat"Anette Ahlrot vann i hyresnämnden - slipper barnfamiljer som grannar

   

Läs också På Freja behöver ingen sitta ensam – här är trion som får seniorerna att ställa sig i kö Strulet på seniorboendet tog knäcken på Kristina - flyr och förlorar 27 års ködagar Så länge måste du köa till de mest populära adresserna – Jeannette väntade i 10 år "Seniorhus" garanterar inte äldreanpassning - Anna-Lena, 80, tvingades kämpa med entrén

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.