Annons

Dalstjärnan sålt till bolagsman

Avesta ​Fastighetsbolaget Dalstjärnan vars fastigheter i Krylbo och Karlbo i Avesta nu tvångsförvaltas av kommunala bostadsföretaget Gamla Byn har sålt fastigheterna. Köpare är det nybildade bolaget Rivella Fastigheter AB vars huvudman, Sten-Gunnar Eklöv, varit Dalstjärnans talesman i Sverige.

​Innan tvångsförvaltningen trädde i kraft sommaren 2009 hade Dalstjärnan bland annat vid en rad tillfällen  låtit bli att betala vatten- och värmeräkningar och underhållet i de sammanlagt 700 lägenheterna var kraftigt eftersatt.

När Gamla Byn, som tidigare ägde lägenheterna, tog över förvaltningen gladdes hyresgästerna och många hoppades att det kommunala bostadsföretaget skulle ta över lägenheterna.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Men de förhoppningarna slog alltså inte in. Det nybildade företaget Rivella, som har adress i Krylbo men vars styrelseordförande och huvudman Sten-Gunnar Eklöv är bosatt och verksam i Malmö och Limhamn, har köpt fastigheterna av Dalstjärnan. Och troligt är att Rivella snart kommer att begära att tvångsförvaltningen hävs.

Annons

Sten-Gunnar Eklöv har alltså varit talesman för danskägda Dalstjärnan. Han är i dag styrelseledamot i 17 bolag varav de flesta sysslar med att hyra ut och förvalta fastigheter. Minst två av bolagen ingår i Dalstjärnans företagssfär.

Marcus Kjellin, förhandlare på Hyresgästföreningen i Borlänge, befarar att det i och med försäljningen kan bli problem för hyresgästerna igen:

Annons
Läs ocksåElen försvann när värden hamnade hos Kronofogden: "Det har varit kämpigt"Hyresgäst framför hyreshus i Värnamo.

– Ja, jag ställer mig frågande till om Rivella har förutsättningar och möjligheter att göra ett bra jobb i Krylbo och Karlbo.

Läs också När ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning” Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.