Annons

Dalstjärnan sålt till bolagsman

Avesta ​Fastighetsbolaget Dalstjärnan vars fastigheter i Krylbo och Karlbo i Avesta nu tvångsförvaltas av kommunala bostadsföretaget Gamla Byn har sålt fastigheterna. Köpare är det nybildade bolaget Rivella Fastigheter AB vars huvudman, Sten-Gunnar Eklöv, varit Dalstjärnans talesman i Sverige.

​Innan tvångsförvaltningen trädde i kraft sommaren 2009 hade Dalstjärnan bland annat vid en rad tillfällen  låtit bli att betala vatten- och värmeräkningar och underhållet i de sammanlagt 700 lägenheterna var kraftigt eftersatt.

När Gamla Byn, som tidigare ägde lägenheterna, tog över förvaltningen gladdes hyresgästerna och många hoppades att det kommunala bostadsföretaget skulle ta över lägenheterna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men de förhoppningarna slog alltså inte in. Det nybildade företaget Rivella, som har adress i Krylbo men vars styrelseordförande och huvudman Sten-Gunnar Eklöv är bosatt och verksam i Malmö och Limhamn, har köpt fastigheterna av Dalstjärnan. Och troligt är att Rivella snart kommer att begära att tvångsförvaltningen hävs.

Annons

Sten-Gunnar Eklöv har alltså varit talesman för danskägda Dalstjärnan. Han är i dag styrelseledamot i 17 bolag varav de flesta sysslar med att hyra ut och förvalta fastigheter. Minst två av bolagen ingår i Dalstjärnans företagssfär.

Marcus Kjellin, förhandlare på Hyresgästföreningen i Borlänge, befarar att det i och med försäljningen kan bli problem för hyresgästerna igen:

Annons
Läs ocksåHär är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt”En man på de ena sidan och på de andra en man som går i ett soprum.

– Ja, jag ställer mig frågande till om Rivella har förutsättningar och möjligheter att göra ett bra jobb i Krylbo och Karlbo.

Läs också Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.