Annons

De får dela på 145 miljoner till utemiljöer

Nyheter Boverket har fördelat 145 miljoner kronor till stöd i utsatta områden. En andra sökomgång håller på att behandlas – men de 500 miljoner som regeringen avsatt kommer troligen inte att gå åt. Här är hela listan!

Stödet ska gå till att förbättra utemiljöer i socioekonomiska områden. Det kan handla om upprustning och komplettering av befintliga anläggningar till exempel lekplatser, grönytor och ytor för spontanidrott, men även för nya anläggningar såsom gångbanor, multisportarenor och mötesplatser för kultur- och fritidsintressen.

I den första omgången, som nu behandlats, har 53 av 92 ansökningar beviljats.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Många vill göra trygghetsskapande åtgärder som att förbättra belysning och klippa häckar och buskage. Det är roligt att man vill involvera de boende, vilket är ett av kriterierna för att få stödet, säger Per Lindkvist, enhetschef på Boverket.
Bland de som inte beviljats stöd är en vanlig anledning att bostadsområdet helt enkelt inte ligger i ett område som anses ligga i ett socioekonomiskt utsatt område, enligt Boverkets bedömning.

Annons

Sökomgång två kommer att behandlas innan jul. Enligt Per Lindkvist kommer dock inte alla 500 miljoner som regeringen avsatt för 2017 att gå åt. De miljoner som går över kommer att gå tillbaka till statskassan.

Beviljade stöd första sökomgången

Annons
Läs också Utsatta områden får dela på en halv miljard – de har sökt stödet Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Jamie har slutat med drogerna – fick bostad genom uppmärksammat Facebook-inlägg: ”Behövde göra något åt min situation”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.