HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

De får dela på 145 miljoner till utemiljöer

Nyheter Boverket har fördelat 145 miljoner kronor till stöd i utsatta områden. En andra sökomgång håller på att behandlas – men de 500 miljoner som regeringen avsatt kommer troligen inte att gå åt. Här är hela listan!

Stödet ska gå till att förbättra utemiljöer i socioekonomiska områden. Det kan handla om upprustning och komplettering av befintliga anläggningar till exempel lekplatser, grönytor och ytor för spontanidrott, men även för nya anläggningar såsom gångbanor, multisportarenor och mötesplatser för kultur- och fritidsintressen.

I den första omgången, som nu behandlats, har 53 av 92 ansökningar beviljats.

Läs ocksåUtsatta områden får dela på en halv miljard – de har sökt stödet

– Många vill göra trygghetsskapande åtgärder som att förbättra belysning och klippa häckar och buskage. Det är roligt att man vill involvera de boende, vilket är ett av kriterierna för att få stödet, säger Per Lindkvist, enhetschef på Boverket.
Bland de som inte beviljats stöd är en vanlig anledning att bostadsområdet helt enkelt inte ligger i ett område som anses ligga i ett socioekonomiskt utsatt område, enligt Boverkets bedömning.

Annons

Sökomgång två kommer att behandlas innan jul. Enligt Per Lindkvist kommer dock inte alla 500 miljoner som regeringen avsatt för 2017 att gå åt. De miljoner som går över kommer att gå tillbaka till statskassan.

Beviljade stöd första sökomgången

Annons
Läs också Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var" Var du bor avgör om du idrottar: ”Krävs sex gånger så mycket i utsatta områden”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.