Annons

De jobbar för en bättre lekplats

Vadstena Lekplatsen på Hertigen i Vadstena är för tråkig och inte tillräckligt säker. Det är de boendes dom. Men åtgärder kan vara gång och nu får barnen vara med och tycka till.
Foto: Jenny Knutsson
Viggo och Sandra Ekman, Ewa Karlsson och Sofie Skill är överens om att Hertigens lekplats har förbättringspotential.

– Det behövs staket runt lekplatsen, för det är en hel del trafik på gården, säger hyresgästen Ewa Karlsson.

Hon tycker därför att det känns olustigt när dottern Elin och andra barn är ute och leker.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Barnens synpunkter handlar mer om att de vill ha fler och roligare lekredskap. I gungställningen hänger för tillfället en ensam gunga och det vill barnen ändra på.

Annons

Kanske kan de få åtminstone delvis som de vill. Inom ramen för ett projekt som Hyresgästföreningen driver med stöd av hyresvärden Vadstena fastighets AB erbjuds de boende, stora som små, att komma med synpunkter.

– Det kan inte bli världens största lekplats, men den kan bli större och bättre än den är nu. Vi samlar in synpunkterna och ska redovisa för VFAB, säger Sofie Skill, Hyresgästföreningen, som arbetar med projektet.

Läs ocksåHär tar hyresgästerna strid mot kalla hem och dålig skötsel: ”Någon kommer ramla och skada sig snart”Rolf Ohlson, Maria Verlin och Susanne Sundström står på en snöig innergård i vinterklader. I bakgrunden syns gråmålade trähus med vita detaljer. Rolf håller en bunt dokument i handen och det snöar. Hyresgäster hos AB-hem kritiserar brister i lägenheterna och i skötseln.

Vadstena fastighets AB:s vd Lars Larenius är positiv:

Annons

– Bara det är vettiga förslag så är tanken att de ska förverkligas, säger han.

Läs också Så blir din hyra 2021 i Östergötland Kattoaletten blev en ny picknickplats VFAB:s vd slutar med omedelbar verkan Högre hyror för drygt 700 hyresgäster i Vadstena

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.