HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Dina önskemål styr pengarna

Västra Götaland Boinflytande bottnar i hur du upplever ditt bostadsområde. I Tynnered och Bergsjön ska invånarnas åsikter få påverka värdarnas insatser.

I somras fick Stena Fastigheters hyresgäster i Tynnered svara på fem frågor om sitt bostadsområde. Svaren visade bland annat önskemål om bättre lekplatser, utan trasiga lekredskap.

Synpunkterna blir nu basen i ett samarbete där Stena och Hyresgästföreningen gemensamt ska utforma insatser för ett trivsammare område under parollen ”Vackrare Briljant och Smaragd”.

Läs ocksåFörtroendevalda hyresgästers personnummer röjda av misstagEntréskylt Hyresgästföreningens regionkontor i Göteborg

I Bergsjön har fastighetsägarna just nu stora planer för hur stadsdelen ska utvecklas till år 2021. Här medverkar Hyresgästföreningen för att fånga upp Bergsjöbornas åsikter och förslag, bland annat genom att knacka dörr.

Man leder också en ny referensgrupp där unga hyresgäster tycker till. Den privata hyresvärden Västerstaden har till exempel bett om idéer inför bygget av en aktivitetspark.

Det är just så boinflytande är tänkt att fungera, menar Jesper Bryngelsson, projektledare på Hyresgästföreningen.

Läs ocksåDe räddade den välbesökta kvarterslokalen i Bergsjön

– Allt börjar med att någon berättar hur man upplever sitt boende, säger han.

Både Hyresgästföreningen och värden har sedan ansvar för att fånga upp initiativ och ta beslut, så att det inte går för lång tid mellan idé och handling.

– Då tröttnar folk. Det är viktigt att smida medan järnet är varmt, säger Bryngelsson.

Läs ocksåTurerna i Hyresgästföreningen Angered under lupp – igen

LÄS MER:
Miljoner till boinflytande på hög – nu ska trenden vändas

Läs också Ordföranden i Västra Sverige utesluts ur Hyresgästföreningen Annonshärvan i Angered – föreningens egen berättelse

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.