Annons

Diös vill bygga bostäder på Norrmalm

Sundsvall Kommunen har gett Diös klartecken till att arbeta vidare med sina byggplaner på Norrmalm i Sundsvall. Marken är den sista obebyggda tomten i stadsdelen.
Foto: Charlotte Ågren
Therese är besviken över att hon och familjen har fått lämna huset till följd av mögelproblemen.

Idag är tomten en stor parkeringsplats som breder ut sig mellan Selångersån och Statoil bakom In-gallerian. Men till årsskiftet kan det se annorlunda ut.

Diös Fastigheter AB, som för ett år sedan köpte Norrvidden, har gått i byggtankar länge. I somras lämnades en begäran om markanvisning in till kommunen. Nu har stadsbyggnadskontoret godkänt begäran.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Det betyder att Diös under två år har ensamrätt att förhandla med kommunen om att bygga och exploatera markområdet.

– Deras idéer ligger i linje med de ambitioner vi har i kommunen, säger stadsbyggnadsdirektör Annelie Wikner till Sundsvalls Tidning.

Annons

Den byggplan som Diös hittills presenterat består av en fastighet med bostäder i topp med utsikt mot ån och kontor och butiker mot gatan. Kanske blir det även en restaurang i huset.

Läs ocksåKritik mot färre p-platser vid höghusbygge i Andersberg

Planerna är ännu grovskisser och inga detaljer kommer att kunna presenteras än på ungefär tre månader, enligt Diös marknadsområdeschef för Västernorrland, Bo Tjälldén.

– Vi vet till exempel inte ännu vilken typ av bostäder det kommer att bli frågan om. Det kan bli hyresrätter, bostadsrätter eller ägarlägenheter.

Samtidigt som man bygger bort parkeringen vill man ändå behålla antalet parkeringsplatser som finns idag.

Annons
Läs ocksåByggandet minskar – trots ett skriande behov

 – Vi äger också In-gallerian, och vi vill inte försämra parkeringsläget för våra hyresgästers kunder. Därför tänker vi oss ett eller två plan parkeringar i fastigheten. Då blir det snarast en ökning av antalet parkeringsplatser, säger Bo Tjälldén.

Precis utanför markgränsen längs med ån ligger kafeön Ågläntan som kan få sig en skjuts ekonomiskt om bygget blir verklighet. Ågläntan är idag till salu.

Läs också HSB satsar på hyresrätter i norr Huggsexa om årets byggbonus Boverket sänker sin byggprognos

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.