Annons

Effektiv Fastighetsförvaltning i konkurs

Jönköping ​Effektiv Fastighetsförvaltning, som fram till nyligen förvaltade området Rosenhuset i Huskvarna, har försatts i konkurs.

Konkursansökan lämnades in på ett handskrivet A4-papper till Norrköpings tingsrätt, av styrelseordföranden Jonas Bergstrand. Skulderna till leverantörer och staten uppges vara sammanlagt drygt fyra miljoner kronor. En av orsakerna till att företaget kommit på obestånd är, enligt ansökan, ”dåligt betalande kunder”. Det har i sin tur lett till att Effektiv inte har kunnat betala sina räkningar.

När tingsrätten beslutade att försätta Effektiv Fastighetsförvaltning i Sverige AB i konkurs utsågs advokat Bo Jönsson till konkursförvaltare. Han betonar att han ännu inte har hunnit gå igenom ärendet grundligt.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Men mitt intryck är att verksamheten har vuxit så snabbt att man inte klarat av uppdragen på vissa håll. Då har kunderna hållit inne med betalningar och företaget har kommit in i en ond cirkel, säger han.

Effektiv Fastighetsförvaltnings vd, Peder Ring, har tidigare berättat för Hem & Hyra att företaget drabbades hårt ekonomiskt, när K/S Sweden Real Estate Portfolio tvingades genomgå en rekon-struktion förra året. Företaget äger bland annat Dunderbacken och anlitade Effektiv för att sköta förvaltningen, men K/S Sweden kunde inte betala för tjänsterna fullt ut.

Annons

Någon konkursbouppteckning är inte upprättad ännu och Bo Jönsson kan därför, för tillfället, inte svara på vilka som är de största fordringsägarna i konkursen.

Läs ocksåHuset förfaller när värden är nära konkurs – hyresgäster lever i rädsla och smuts: ”Ingen bryr sig”En ung man som går i ett överfullt soprum med diverse avfall både i överfulla soptunnor och på golvet.

– Vad jag förstår finns det en stor mängd underleverantörer som inte har fått betalt, säger han.

Effektiv Fastighetsförvaltnings nio anställda har varslats om uppsägning.

Annons

Företaget har haft verksamhet på ett tiotal orter runt om i landet och förvaltade bland annat Rosenhuset i Huskvarna. Fastighetsägaren Bovista har dock nyligen bytt förvaltare eftersom Effektiv Fastighetsförvaltning inte nådde upp till förväntningarna.

Läs ocksåPrestigehus i Stockholm – Misär i Skövde – Oscar Properties har övergett sina hyresgästerI Stockholm har Oscar Properties byggt prestigebostäder som de Norra Tornen i Vasastan. Men efter att bolaget försatt sig i ekonomisk kris tvingas hyresgästerna i Skövde stå ut med sopberg i källaren.
Läs också Krisande hyresvärd förlorar hus – hundra hushåll påverkas av ekonomisk krasch Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.