Annons

Eidar i Trollhättan får investeringsstöd i nytt kvarter

Trollhättan Bostadsbolaget Eidar i Trollhättan har fått sin ansökan om investeringsstöd i kvarteret Gulsparven. Det innebär att hyran blir cirka åtta procent lägre än om bidraget inte godkänts.
Foto: Johanna Ohlson
Eidars vd, Urban Blom, är glad att bolaget fått investeringsstöd för nybygget i Gulsparven.

Gulsparven i Trollhättan ska stå klara för inflyttning i oktober 2019. Kvarteret ligger i stadsdelen Dannebacken och det handlar om 164 nya hyresrätter.

Eidar har beviljats ett bidrag på sammanlagt 30,5 miljoner kronor för de nybyggda lägenheterna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bolagets vd, Urban Blom, säger i ett pressmeddelande att han är glad över att Eidar får möjlighet att erbjuda hyresgästerna en lägre hyresnivå i de nyproducerade lägenheterna.

Annons

Gulsparven kommer att bestå av sju flervåningshus och två radhuslängor. Det byggs allt från ettor till fyrarummare, ett LSS-boende samt ett trygghetsboende med 22 lägenheter. Eidar ska också byggas en förskola i området på uppdrag av Trollhättans stad.

 

Annons
Läs också11 000 bostäder har fått investeringsstöd
Läs också Trollhättan är landets mest segregerade kommun Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Övikshem säljer 607 lägenheter till norrländska Westerlind Nya larmsiffror: Ensamstående föräldrar har inte råd att äta sig mätta - "Otryggt, inte mycket kvar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.