Annons

Eidar i Trollhättan får investeringsstöd i nytt kvarter

Trollhättan Bostadsbolaget Eidar i Trollhättan har fått sin ansökan om investeringsstöd i kvarteret Gulsparven. Det innebär att hyran blir cirka åtta procent lägre än om bidraget inte godkänts.
Foto: Johanna Ohlson
Eidars vd, Urban Blom, är glad att bolaget fått investeringsstöd för nybygget i Gulsparven.

Gulsparven i Trollhättan ska stå klara för inflyttning i oktober 2019. Kvarteret ligger i stadsdelen Dannebacken och det handlar om 164 nya hyresrätter.

Eidar har beviljats ett bidrag på sammanlagt 30,5 miljoner kronor för de nybyggda lägenheterna.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Bolagets vd, Urban Blom, säger i ett pressmeddelande att han är glad över att Eidar får möjlighet att erbjuda hyresgästerna en lägre hyresnivå i de nyproducerade lägenheterna.

Annons

Gulsparven kommer att bestå av sju flervåningshus och två radhuslängor. Det byggs allt från ettor till fyrarummare, ett LSS-boende samt ett trygghetsboende med 22 lägenheter. Eidar ska också byggas en förskola i området på uppdrag av Trollhättans stad.

 

Annons
Läs också11 000 bostäder har fått investeringsstöd
Läs också Trollhättan är landets mest segregerade kommun Här mjölkas bostadsbolagen på miljoner: ”Borde användas till renovering” Rekordkrav och kraschade förhandlingar – kaos när 100 000-tals hyror sätts av skiljeman Anki vägrade betala - då slapp hon hyreshöjningen: "Trodde inte det var sant"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.