HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Ekande lägenheter i Kungsmarken nu uthyrda

Karlskrona I våras hade PBA runt 30 tomma tvåor i Kungsmarken i Karlskrona. För att locka hyresgäster erbjöd bolaget pengar till personlig renovering. Nu står inget tomt.

I våras hade PBA en kampanj där de erbjöd presumtiva hyresgäster 10 000 kronor för att kunna renovera lägenheterna efter personlig smak. Detta eftersom tvårumslägenheterna var svåruthyrda.

– Var, får jag säga. Nu har vi vind i seglen för att det är terminsstart, säger Anna Svahn, marknadschef på PBA i Karlskrona.

Läs ocksåSkenande snitthyra i fattigaste stadsdelen: ”Håller på att få slut på rimligt prissatta hyresrätter”Fartun Ahmed i Rinkeby tjänar 19 000 kronor efter skatt som barnskötare med heltidsjobb. Trots att även maken arbetar heltid får familjen kämpa med vardagsekonomin. Nu har hyran höjts igen.

Trycket på små lägenheter ökar då studenterna anländer till orten och därför är nu alla lägenheter i Kungsmarken uthyrda. För att hjälpa studenterna har bostadsbolaget även plomberat en del tvåor till ettor.

Vårens kampanj lockade 16 hyresgäster. PBA hade hoppats på fler, men det ledde åtminstone till att kontakter knöts med flera intresserade.

Annons

Renoveringspengarna var inget som hyresgästerna fick i handen för att själva utföra jobbet, en uppgift som cirkulerat i media.

Läs ocksåFår lämna stadsvåning efter konflikt om marmorhandfatHyresvärden ville renovera badrummet till ett normalt standardutseende. Men hyresgästerna ville att det skulle återställas som det såg ut innan branden.

– Nej, alla är inte lika bra hantverkare som de tror, då blir det en kostnad för oss i stället. Lägenheterna var ”nollställda” med neutrala färger och de fick 10 000 kronor att välja material för. Sen var det våra hantverkare som gjord det.

Kommer ni att göra om det här?

Annons

– Vi tyckte att det var positivt och är öppna för att göra om det igen, säger Anna Svahn.

Läs också130 000 kronor för 17 katters klös och kissTre sammansatta bilder visar på lägenhetens dåliga skick.
Läs också Miljardsatsning i Mora - men hyresgästerna är oroliga: "Rykten om att husen ska rivas" Forskare vill ändra lagen om renoveringar: ”Hyresgästers inflytande är extremt begränsat”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.